Sute de maşini blocate în zăpadă, în centrul ţării. Peste 1.300 de soldaţi au fost mobilizaţi

Circa 350 de maşini se aflau încă blocate joi în urma puternicei furtuni de zăpadă care a lovit centrul Japoniei, deşi peste 1.300 de soldaţi fuseseră mobilizaţi în zonă pentru a debarasa zăpada acumulată, a informat guvernul nipon.

08 feb. 2018, 08:13
Sute de maşini blocate în zăpadă, în centrul ţării. Peste 1.300 de soldaţi au fost mobilizaţi

Potrivit Ministerului Apărării, soldaţii au oferit şi hrană, apă şi benzină şoferilor ale căror autoturisme rămăseseră blocate pe un drum înzăpezit între oraşele Sakai şi Awara, la aproximativ 350 kilometri vest de Tokyo.

Mai multe trupe au fost mobilizate în condiţiile în care numărul vehiculelor blocate în zonă ajunsese la aproximativ 1.500 la un moment dat, potrivit Agerpres.

Furtuna de zăpadă a lovit prefecturile Fukui, Ishikawa şi Toyama săptămâna aceasta, soldându-se cu cel puţin trei morţi şi cu zeci de persoane rănite, au indicat mass-media locale.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit miercuri aparent din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în oraşul Fukui, după ce maşina sa fusese îngropată în zăpadă cu motorul încă pornit, a indicat postul NHK.

Citeşte şi Cea mai mare furtună de zăpadă la Moscova, din istoria măsurătorilor meteo. Capitala Rusiei e paralizată

De asemenea, în oraşul Toyama, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost găsit mort miercuri după ce stivuitorul în care se afla a căzut într-un şanţ în timp ce debarasa zăpada de pe un drum, a indicat NHK.

Agenţia Meteorologică din Japonia a avertizat asupra riscului producerii de avalanşe şi a unor posibile perturbări ale traficului în zonele de coastă de la Marea Japoniei, potrivit Agerpres.

Japonia a fost puternic lovită de iarnă. La sfârşitul lunii ianuarie, în Tokyo au fost înregistrate cele mai puternice căderi de zăpadă din ultimii patru ani. Ninsorile au cauzat peste 700 de accidente de circulaţie şi s-au soldat cu rănirea a sute de persoane.