Sute de medici audiaţi după moartea unui procuror care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vîntu

Noutăţi spectaculoase în ancheta despre moartea suspectă a procuroarei care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vîntu. În jur de 80 de cadre medicale vor fi audiate în prima fază, doctorii şi asistentele care au ingrijit-o vor merge în faţa procurorilor, să spună ce ştiu despre procuroarea care ar fi murit otrăvită.

30 apr. 2015, 13:04
Sute de medici audiaţi după moartea unui procuror care l-a anchetat pe Sorin Ovidiu Vîntu

Ancheta a fost redeschisă în urmă cu două luni. Procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalului Bucureşti au trimis adrese către spitalele unde a fost internată procuroarea Luminiţa Sega. Primul pe listă este Spitalul Universitar. Pe această adresă au fost nominalizaţi atât medicii de gardă, cât şi asistenţi.

Citeşte şi Ce ştie Ioana Maria Vlas despre MOARTEA SUSPECTĂ a procuroarei care l-a anchetat pe Vîntu VIDEO

Ei vor merge în a doua jumătate a lunii mai pentru a da declaraţii, altfel încât ancheta să nu perturbe activitatea medicilor. Ancheta a fost redeschisă recent, fiind vorba de urmărire penală in rem. Astfel, s-a dispus urmărirea penală după ce au existat mai multe suspiciuni cu privire la faptul că procuroarea a fi fost otrăvită.

Citeşte şi Judecătorul Udroiu a redeschis ancheta în cazul otrăvirii procuroarei Sega. A lucrat la dosarele lui Vîntu

Procuroarea Luminita Sega a murit in 31 iulie 2006, la varsta de 42 de ani, dupa un an de chin, operatii si dureri groaznice carora medicii nu au putut sa le gasesca diagnostic. Totul a inceput in 16 martie 2005, cand, in timp ce se afla in biroul sau din DNA, Luminita Sega a cazut la podea, zvorcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si urland dupa ajutor.

La aceasta scena au asistat colegii sai procurori, care au chemat ambulanta, procuroarea fiind de urgenta internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Au urmat analize peste analize, operatii in tara si in strainatate efectuate de reputati medici, care au operat practic in orb, neputand sa stabileasca exact cauza durerilor procuroarei Sega, ci doar ca exista semne vizibile de degenerare a creierului.

Ulterior au aparut si rezultatele toxicologice care au relevat ca Luminita Sega a fost otravita sistematic cu aluminiu. Intoxicatia i-a fost fatala. Cu toate acestea, cauza mortii a fost anchetata pe genunchi, si pana in prezent nu s-a descoperit cine este responsabil de otravirea procuroarei despre care s-a vorbit in sistem ca “a platit cu viata dosarele grele pe care le-a instrumentat”.

Analizele toxicologice au aparut dupa ce Luminita Sega a decedat, dar PTMB nu a catadicsit sa afle cine s-a aflat in spatele mortii suspecte a procuroarei DNA.