Sute de oameni sunt IZOLAŢI din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente

Sute de oameni izolaţi şi zeci de gospodării care stau să cadă, este un prim bilanţ făcut de autorităţi în urma alunecărilor de teren provocate de ploile abundente. În Vrancea, 300 de oameni sunt izolaţi după ce un drum s-a surpat. Terenul a luat-o la vale şi în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Prahova.

24 apr. 2014, 06:09
Sute de oameni sunt IZOLAŢI din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente

Ploile din ultimele zile au reactivat alunecările de teren din patru judeţe, potrivit România TV. Situaţia este destul de gravă, deoarece există deja drumuri impracticabile şi de oameni izolaţi.

În patru localităţi din Vrancea, pămantul a luat-o la vale şi peste 300 de oameni din localitatea Gura Căliţei sunt izolaţi după ce un drum judeţean s-a surpat şi este complet impracticabil.

În Dâmboviţa, cinci drumuri judeţene şi 11 localităţi sunt afectate de alunecările de teren.

Şi în Prahova sunt probleme în 19 localităţi, unde au fost reactivate alunecările de teren din cauza ploilor şi care ameninţă mai multe gospodării şi drumuri judeţene.

Şi în judeţul Gorj, mai multe gospodării au fost afectate de ploile abundente din ultimele ore, iar în comuna Bustuchin cinci gospodării sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren. „La Turceni, avem informaţii că zece gospodării sunt inundate, la Dăneşti, opt gospodării şi chiar locuinţe, dar acolo se pare că intervin pompierii. Eu o să plec la Dăneşti, iar apoi la Bustuchin, unde s-au reactivat alunecările de teren şi sunt cinci gospodării care sunt în pericol, să vedem dacă este nevoie să instalăm şi stare de alertă pentru evacuarea celor cinci familii”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru.

În comuna Bustuchin, drumul comunal 29 a fost afectat de alunecări de teren şi se circulă pe o singură bandă.

Directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat miercuri că sunt 90% şanse ca ANM să anunţe o prelungire a intervalului în care vor continua ploile până cel târziu sâmbătă dimineaţă.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de inundaţii în sudul ţării. Vezi regiunile vizate

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare meteo tip COD GALBEN de poli abundente. Alerta este valabilă în intervalul 23 aprilie, ora 20.00 – 24 aprilie, ora 23.00 şi vizează 11 judeţe.

Citeşte şi PROGNOZA METEO de 1 MAI: Cum va fi vremea la mare şi munte