Sute de pachete cu lapte, fără termen de valabilitate, distribuit în şcolile din Braşov VIDEO

Elevii din mai multe şcoli din Braşov au primit lapte pe al cărui ambalaj nu era înscris termenul de valabilitate. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au făcut controale, după ce mai mulţi părinţi au depus reclamaţii. Pachetele din lotul de lapte pentru elevi au fost sigilate şi trimise la analize, iar firma care le distribuie riscă suspendarea activităţii.

11 mai 2014, 06:05
Sute de pachete cu lapte, fără termen de valabilitate, distribuit în şcolile din Braşov VIDEO

Mai mulţi braşoveni, care au copiii la două şcoli diferite, au sesizat Protecţia Consumatorilor, potrivit România TV. Oamenii au spus că pe punguţele cu lapte primite de copii la şcoală nu există niciun termen de valabilitate. Iar acolo unde exista, laptele era expirat.

Din păcate, cutiile vin sigilate. Noi deschidem o parte din cutii ca să vedem dacă seria corespunde facturilor, însă 1.000 de pachete de lapte nu le putem verifica în clipa în care ni se distribuie„, a declarat directoarea uneia dintre şcoli, Silvia Baciu.

Principala neregulă este că parte din laptele distribuit în şcolile din judeţul Braşov nu are inscripţionată data de valabilitate„, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu.

În toate şcolile din Braşov, laptele este distribuit de o singură firmă, care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean. „Nu avem niciun comunicat oficial de la Protecţia Consumatorului. Bineînţeles că în momentul în care primim o sesizare, conform competenţelor legale, vom interveni imediat„, a declarat vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu.

Mai multe şcoli au fost sancţionate şi s-au dispus verificări la societatea din Prahova care asigură laptele pentru elevii din Braşov. Fabrica din Prahova riscă o amendă de până la 50.000 de lei sau suspendarea activităţii.