Sute de persoane din localităţile afectate de inundaţii, vaccinate antihepatic, antitetanic şi antitifoidă

Sute de persoane din localităţile doljene Bulzeşti, Mischii, Gherceşti şi Murgaşi afectate de inundaţiile din ultimele zile au fost vaccinate de către reprezentanţii DSP Dolj împotriva hepatitei, febrei tifoide sau tetanosului.

01 aug. 2014, 15:11
Sute de persoane din localităţile afectate de inundaţii, vaccinate antihepatic, antitetanic şi antitifoidă

Potrivit Prefecturii Dolj, în comuna Murgaşi, 20 de persoane au fost vaccinate antihepatic, 40 au fost vaccinate antitifoidic şi 30 – antitetanic, iar în comuna Bulzeşti – 2 au fost vaccinate antihepatic, 5 – antitifoidic şi 10 – antitetanic. De asemenea, în comuna Mischii, 10 persoane au fost vaccinate antihepatic, 20 – antitifoidic şi 50 – antitetanic. În comuna Gherceşti, 15 persoane au fost vaccinate antitetanic, iar două persoane au fost vaccinate antihepatic.

„Direcţia de Sănătate Publică Dolj va monitoriza calitatea apei de băut, asanarea şi dezinfecţia fântânilor din zonele afectate de inundaţii, va asigura supravegherea din punct de vedere epidemiologic a populaţiei pentru evitarea apariţiei de epidemii şi va informa populaţia cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj va monitoriza situaţia animalelor moarte din zonele afectate de inundaţii, va recolta probe pentru depistarea apariţiei unor eventuale epizootii, va efectua investigaţii epidemiologice în zonele afectate, va participa la evaluarea animalelor moarte în vederea despăgubirii proprietarilor, va inspecta clinic animalele din zonele limitrofe ale localităţilor afectate şi va participa la lucrări de asanare şi dezinfecţie în caz de epizootii”, a spus vineri prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan.

Citeşte şi Imagini APOCALIPTICE în Dolj. Sute de case INUNDATE, drumuri DISTRUSE de ape VIDEO

Potrivit sursei citate, zece tone de motorină alocate judeţului Dolj de la rezerva de stat au fost distribuite, vineri, localităţilor afectate de inundaţii. „Pentru a veni în ajutorul celor 11 localităţi din judeţul Dolj care au fost afectate de inundaţii, Gabriel Oprea, viceprim-ministrul pentru securitate naţională şi ministrul Afacerilor Interne, a dispus luarea măsurilor necesare pentru scoaterea de la rezerva de stat a 10 tone de motorină destinată susţinerii acţiunilor de intervenţie a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă”, a mai afirmat prefectul judeţului Dolj.

În cursul zilei de vineri, Instituţia Prefectului Dolj prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj şi prin Crucea Roşie, a transportat 3.000 de litri de apă îmbuteliată, donată de către CEZ Distribuţie, pentru persoanele afectate de inundaţie din Bulzeşti şi Şimnicu de Sus, ca urmare a solicitărilor venite de la primarii acestor localităţi.

În şedinţa Guvernului României din 31 iulie s-a adoptat hotărârea privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului. Cheltuielile pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în luna iulie 2014 se ridică la suma de 6.000 mii lei, reprezentând regularizarea pârâului Teslui şi refacerea liniei de apărare pe sectorul Mischii-Teslui din judeţul Dolj.

Citeşte şi CODUL ROŞU de INUNDAŢII a fost PRELUNGIT. Vezi zone vizate de avertizarea hidrologică