Sute de sclave românce, obligate să voteze cu actualul premier italian

Scandal de proporţii în Italia. Sute de românce, sclave la fermele din sudul Italiei, au fost obligate să voteze pentru actualul premier italian Matteo Renzi, atunci când acesta a candidat la conducerea Partidului Democrat. Asta au arătat mai multe discuţii telefonice ale unor oficiali locali, interceptate de poliţie. Nouă persoane au fost arestate în acest dosar.

21 mart. 2015, 21:42
Sute de sclave românce, obligate să voteze cu actualul premier italian

Cel puţin 300 de voturi în alegerile primare ale Partidului Democrat italian din 2013 şi tot atâtea la alegerile regionale din 2014, asta i-a promis un fost director al Serviciului de Evidenţă a populaţiei din oraşul Eboli şefilor unei reţele de trafic cu fiinţe umane, potrivit România TV. În schimb, oficialul elibera documente false de rezidenţă pentru româncele aduse ilegal să lucreze la ferme. Acolo, femeile erau tratate ca nişte sclave: obligate să muncească zi-lumină, cazate în condiţii greu de imaginat, ameninţate, bătute şi agresate sexual.

În 2013, româncele ar fi fost duse cu forţa pentru a-l vota pe Matteo Renzi în funcţia de secretar general al PD. Acesta a câştigat, de altfel, alegerile primare din urmă cu doi ani. Potrivit presei italiene, Renzi nu a ştiut nimic despre ce s-a întâmplat la Eboli.

Poliţia italiană a arestat până acum nouă persoane, printre care fostul şef al Serviciului de Evidenţă a Populaţiei şi proprietarul taberei unei erau cazate româncele.