Sute de şoferi din Capitală, amendaţi de poliţişti. Cinci permise au fost reţinute

Polițiștii rutieri au aplicat marți, în Capitală, 708 sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute și cinci permise de conducere, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere.

RomaniaTV.net
18 iul. 2017, 19:00
Sute de şoferi din Capitală, amendaţi de poliţişti. Cinci permise au fost reţinute

În cadrul acțiunilor, care s-au desfășurat în mai multe zone ale municipiului București, a fost urmărită întreaga plajă de abateri de la normele rutiere, cu preponderență depistarea conducătorilor de autovehicule care nu poartă centură de siguranță și care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc, fără dispozitivul de tip „mâini libere”.

Cu această ocazie conducătorilor de autovehicule le-au fost înmânate și materiale de informare cu recomandări utile, cele mai importante vizând purtarea centurii de siguranță și folosirea telefonului mobil doar cu dispozitivul special de tip „mâini libere”.

„Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, precum și nerespectarea obligației de a purta centură de siguranță în timpul circulației pe drumurile publice de către conducătorii unui autovehicul se sancționează contravențional cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte de penalizare, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se mai arată în comunicat.