Sute de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase găsite în incinta unei firme din Argeş

Sute de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase au fost găsite în incinta unei firme din comuna argeșeană Bradu în urma unui control efectuat de polițiști și comisarii Gărzii de Mediu, în acest caz fiind întocmit dosar de cercetare penală.

13 mai 2016, 10:00
Sute de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase găsite în incinta unei firme din Argeş

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu — Comisariatul Județean Argeș au efectuat verificări pe linia respectării prevederilor O.G. 195/2005 la un agent economic situat în comuna Bradu, ocazie cu care a fost depistată cantitatea de 366 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase aflate în opt containere metalice, respectiv gudroane, uleiuri asfalturi, medicamente expirate, slam, etc. față de care reprezentanții societății nu au luat măsuri de eliminare”, se precizează într-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Citeşte şi Judeţul Arad, plin de deşeuri toxice: Noi substanţe periculoase, descoperite pe DN7