Sute de zboruri au fost anulate în Germania pentru a treia oară în mai puţin de zece zile din cauza grevelor salariaţilor

Traficul aerian din Germania a fost grav perturbat, marţi, pentru a treia oară în mai puţin de zece zile din cauza mişcărilor de protest ale salariaţilor din cadrul personalului de securitate. Protestele au afectat opt aeroporturi, între care şi cel din Frankfurt - cel mai frecventat din ţară.

15 ian. 2019, 15:54
Sute de zboruri au fost anulate în Germania pentru a treia oară în mai puţin de zece zile din cauza grevelor salariaţilor

Membrii Sindicatului german Verdi au oprit activitatea între două ore şi 20 de ore. Măsura protestatarilor a vizat aeroporturile din Hanovra, Breme, Hambourg, Leipzig, Dresda, Erfurt şi Munchen. Conflictul social dintre angajatori s-a aflat la originea anulării zborurilor de săptămâna precedentă.

Protestul a afectat cel puţin 220.000 de pasageri ale căror zboruri au fost anulate sau întârziate, marţi, a avertizat Federaţia aeroporturilor germane (ADV).

La Frankfurt – a patra mare destinaţie europeană – au fost anulate 617 zboruri din 1.200 care erau programate.

Pasagerii au protestat ad-hoc faţă de aceste perturbări ale traficului aerian, marţi dimineaţă, într-o sală de înregistrări de pe aeroport. Pe banderolele protestatarilor scria: „Nu se oferă securitate pe gratis”.

Citeşte şi Grevă pe aeroporturile din Germania. Peste 600 de zboruri au fost anulate

La Hamburg, aproximativ o jumătate din cele 357 de zboruri a fost anulată. Aeroportul din Hanovra le-a cerut pasagerilor „să renunţe, pe cât posibil, să renunţe la bagaje în cabina avionului pentru reducerea timpului de control.

La Munchen – al doilea aeroport din Germania, greva a privit doar controlul de securitate a angajaţilor şi a mărfurilor.

Sindicatele reprezintă 23.000 de agenţi de securitate aeroportuară. Acestea vor să excludă o remunerare unică a angajaţilor din acest sector, şi nu salarii diferite în funcţie de regiunile germane pentru aceeaşi activitate.

Asociaţia Federală a Companiilor de securitate aeriană (BDLS) a propus creşteri salariale de până 6,4 a sută pe an.