SUV-uri la puterea M: prezentare BMW X5 M şi X6 M – VIDEO

Constructorul german BMW nu a mai aşteptat deschiderea Salonului Auto de la Los Angeles şi a prezentat deja a doua generaţie a celor mai performante SUV-uri ale sale: X5 M şi X6 M.

RomaniaTV.net
31 oct. 2014, 07:07

Noile BMW X5 M şi X6 M au sub capotă acelaşi propulsor V8 de 4.4 litri, biturbo, care dezvoltă 570 CP şi un cuplu motor de 750 Nm (disponibil de la 2200 rpm, datorită celor două turbine). Pe scurt, avem cu 10% mai multă putere decât la vechea generaţie, în condiţiile unei mase mai mici cu 30 kg (40 kg pentru noul X6 M). Performanţele sunt impresionante: sprintul de la 0 la 100 km/h durează doar 4.2 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h (280 km/h cu pachetul M Driver). BMW se laudă şi cu o scădere de 20% la nivelul consumului de carburant (11.1 l/100 km acum faţă de 13.9 la vechile SUV-uri M) şi al emisiilor de CO2.

(w500) BMW X5 M s

Ca şi până acum, ambele modele folosesc sistemul de tracţiune integrală xDrive, capabil să direcţioneze cuplul motor până la 100% către oricare dintre punţile motoare, oferind astfel aderenţă excepţională indiferent de condiţiile de drum.

(w500) BMW X5 M s

Cutia automată de viteze Steptronic, cu 8 rapoarte, este standard, ca şi un sistem de launch-control, care permite performanţe maxime la plecările de pe loc. X5 M şi X6 M au beneficiat de sesiuni intense de teste pe circuitul de la Nurburgring, pentru obţinerea unei ţinute de drum cât mai aproape de exigenţele departamentului Motorsport de la BMW. Să nu uităm că până în acest moment cel mai rapid SUV pe pista de la Nurburgring este Range Rover Sport SVR, cu un timp pe tur de 8 minute şi 14 secunde. Dacă X5 M îl va detrona, rămâne de văzut.

Dotările standard sunt generoase: scaune electrice şi încălzite, climatizare automată, geamuri electrice, computer de bord, sistem de navigaţie şi infotainment cu hard-disk de 20 GB, conectivitate Bluetooth şi control vocal. Opţional este disponibil şi un excepţional sistem stereo Harman Kardon. Noile BMW X5 M şi X6 M vor ajunge în showroom-uri în luna aprilie a anului viitor.