Svastică uriaşă din perioada nazistă descoperită în Germania

O svastică uriașă ce datează din perioada nazistă, descoperită la începutul acestei săptămâni în incinta unei arene sportive din orașul Hamburg, a fost distrusă de autoritățile germane în cursul zilei de vineri.

24 nov. 2017, 19:07
Svastică uriaşă din perioada nazistă descoperită în Germania

Pentru a sparge în mai multe fragmente acea structură uriașă din beton, ce avea dimensiunile de 4 metri x 4 metri, muncitorii germani au utilizat mai întâi un excavator. Apoi, o presă hidraulică a fost atașată de partea frontală a excavatorului, pentru a sparge acele fragmente în bucăți mai mici.

Muncitorii germani au început săpăturile marți, pentru a face loc unei construcții care va adăposti noile vestiare ale unui teren de sport din Hamburg. La puțin timp după debutul lucrărilor, ei au descoperit o svastică uriașă, îngropată la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, a dezvăluit Joachim Schirmer, directorul clubului sportiv Billstedt-Horn, potrivit Agerpres.

Joachim Schirmer spune că acel teren de sport a fost locul în care a fost amplasat un monument nazist, ce a fost demontat la începutul anilor 1970.

Reprezentanții Biroului de conservare a monumentelor, care administrează astfel de descoperiri, au fost informați la scurt timp după identificarea svasticii.

„Ar trebui îndepărtată cât mai repede posibil”, a declarat o purtătoare de cuvânt a acestui birou, marți, adăugând că păstrarea svasticii ar putea să îi atragă în regiune pe simpatizanții mișcărilor de extrema dreaptă. Afișarea unor simboluri naziste este ilegală în Germania.