Szilagyi Zsolt a fost ales preşedintele PPMT

Congresul extraordinar al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), într-o ședință cu ușile închise, l-a ales sâmbătă seară, la Târgu Mureș, pe Szilagyi Zsolt în fruntea formațiunii, după ce ceilalți patru nominalizați ai organizațiilor județene, inclusiv fostul lider Toro T. Tibor, au decis să se retragă din cursă, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
31 ian. 2015, 21:54
Szilagyi Zsolt a fost ales preşedintele PPMT

„Mă onorează această încredere, care simt că a fost manifestată încă înainte de congres. În viața partidului trebuie să înceapă o perioadă nouă, foarte multă muncă, o muncă sârguincioasă, fiindcă obiectivul principal pentru noi este ca la alegerile locale din primăvara anului 2016 să avem rezultate mult mai bune. Dorim să continuăm, din punct de vedere programatic, acea linie, acel program pe care l-am prezentat cu ocazia alegerilor prezidențiale. Vrem să relansăm dialogul și mesajul nostru către românii din Transilvania, deoarece Transilvania, Ardealul, este patria noastră comună și, chiar dacă suntem un partid regional și regionalist, vecinii și aliații noștri sunt națiile băștinașe care trăiesc împreună cu noi, de secole, în Transilvania: românii, sașii, șvabii și toate națiile care merită mai mult”, a declarat presei Szilagyi Zsolt, imediat după alegerea sa.

Acesta a spus că nominalizarea sa întrunit un consens destul de mare în partid și că trebuie să onoreze așteptările membrilor PPMT.

Szilagyi Zsolt a precizat că PPMT luptă categoric împotriva corupției și consideră că România poate fi relansată iar în acest sens formațiunea sa va pregăti un program și o echipă pentru alegerile locale.

Printre proiectele pe care dorește să le promoveze în mandatul său se regăsește regionalismul modern european, despre care spune că pentru PPMT „este o valoare fundamentală”.

„România este, din păcate, un stat ultra-centralizat, care și-a dovedit ineficiența. Programul nostru se bazează pe ideea regionalismului, pe faptul că deciziile și banul public plătit de contribuabil să rămână mult mai aproape de cetățean. Astfel, ardelenii, bănățenii, dobrogenii vor avea o putere mult mai mare să decidă. Bineînțeles că alegerile locale vor focusa și vor aduce la suprafață problemele locale, organizațiile noastre locale trebuie să lucreze mult mai mult ca să identifice aceste probleme și să dea un răspuns care este credibil, din oferta noastră”, a susținut noul președinte al PPMT.