Szobi Cseh, ONORURI POST-MORTEM. Ce DECORAŢIE a primit regretatul cascador, la câteva ore după moarte

Szobi Cseh a fost decorat post-mortem de preşedintele Traian Băsescu, vineri, la câteva ore după anunţul decesului regretatului actor şi cascador.

01 aug. 2014, 17:24
Szobi Cseh, ONORURI POST-MORTEM. Ce DECORAŢIE a primit regretatul cascador, la câteva ore după moarte

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szoby Cseh) cu Ordinul Naţional „Steaua României”.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, într-un comunicat, că, în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi profesionalismul dovedite de-a lungul carierei sale din cinematografie, teatru şi televiziune, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care a luptat pentru combaterea unor fenomene sociale negative prin metode noi bazate pe arta spectacolului şi pe sport, preşedintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional ‘Steaua României’ – în grad de Cavaler maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szoby Cseh).

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

La 5 mai 2010, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, l-a decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prin decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu în noiembrie 2009.

Szobi Cseh a murit vineri, la Institutul Clinic Fundeni, după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale, hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat. În ultimii ani, Szobi Cseh a suferit de cancer osos.

Soţia cascadorului Szobi Cseh: „A murit în chinuri groaznice!”

Szobi Cseh va fi înmormântat duminică la Cimitirul Bellu din Capitală, iar admiratorii îi pot aduce un omagiu artistului începând de sâmbătă după-amiază, au anunţat membri ai familiei artistului.

Citeşte şi:

SZOBI CSEH a murit. „O sa-mi fie dor de Buza de iepure…”, scrie Dan Negru

Actorii, îndureraţi de moartea lui Szobi Cseh: Am pierdut un om excepţional. Iubea filmele româneşti

Florin Piersic, declaraţii EMOŢIONANTE despre Szobi Cseh