Taiful Rammasun a făcut zeci de victime în China VIDEO

Bilanţul super-taifunului Rammasun din China a ajuns miercuri la 56 de morţi şi 20 de dispăruţi, indică cele mai recente cifre oficiale citate de agenţia Xinhua. 

23 iul. 2014, 08:28
Taiful Rammasun a făcut zeci de victime în China VIDEO

Rammasun, cel mai puternic taifun din ultimele patru decenii, a lovit vineri sudul Chinei aducând furtuni, ploi şi inundaţii şi afectând peste 11 de milioane de oameni din provinciile Guangdong, Hainan şi Yunnan, precum şi din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang, conform unei declaraţii a Ministerului Afacerilor Civile. 19 decese au fost raportate în provincia Hainan, 9 în Guangxi şi 28 în Yunnan, mai precizează sursa citată. 

Pagubele materiale provocate de taifun depăşesc 26,55 de miliarde de yuani (4,32 miliarde de dolari). Puternica furtună a devastat 468.500 de hectare de culturi şi a distrus 37.000 de case în insula Hainan, din provincia Canton şi din Guangxi. 

Rammasun a pierdut din intensitate duminică şi s-a transformat într-o furtună tropicală când a străbătut regiunea Guangxi. Ciclonul a adus vânturi de peste 200 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale asupra mai multor oraşe.

Rammasun a ajuns în China după ce a devastat nordul Filipinelor unde a provocat 94 de morţi şi 9 dispăruţi. Taifunul a afectat şi nordul Vietnamului, unde cel puţin trei persoane au murit şi una este dată dispărută ca urmare a inundaţiilor. 

China se confruntă frecvent cu dezastre naturale în cele două luni estivale, provocate de ploile musonice, care afectează mai ales jumătatea de sud a ţării.