Talibanii au răpit autobuze cu pasageri

Insurgenţi talibani au răpit mai mult de 100 de pasageri din trei autobuze în nordul Afganistanului, au informat oficiali, deşi acordul de încetare a focului anunţat de guvern urmează să intre în vigoare, scrie dpa.

20 aug. 2018, 09:45
Talibanii au răpit autobuze cu pasageri

Insurgenţi talibani au răpit mai mult de 100 de pasageri din trei autobuze în nordul Afganistanului, au informat oficiali, deşi acordul de încetare a focului anunţat de guvern urmează să intre în vigoare.

Pasagerii călătoreau luni dimineaţa între Takhar şi capitala Kabul când au fost opriţi şi duşi într-un sat din apropiere, a spus Hayatullah Amiri, guvernatorul districtului Khan Abad, unde a avut loc incidentul, potrivit Agerpres.

Sayed Assadullah Sadat, un membru al consiliului provincial, a declarat că militanţii au încercat să-i descopere pe angajaţii guvernului afgan care mergeau spre case înainte de festivalul musulman Eid.

Armata afgană s-a deplasat în zonă pentru a face investigaţii, potrivit Agerpres.

Incidentul a avut loc la o zi după anunţul făcut de preşedintele Ashraf Ghani privind un armistiţiu de trei luni cu talibanii, cu condiţia ca aceştia să întrerupă lupta, după un recent val de violenţe în ţară.