Tânăr arestat după ce, băut şi fără permis de conducere, a lovit cu maşina un copil şi o bătrână, apoi a fugit

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Bacău a fost arestat preventiv, după ce, băut şi fără permis, a lovit cu maşina un copil şi o bătrână care mergeau pe marginea unui drum judeţean, apoi a fugit de la locul accidentului, fiind însă prins de poliţişti în scurt timp.

24 mai 2017, 17:17
Tânăr arestat după ce, băut şi fără permis de conducere, a lovit cu maşina un copil şi o bătrână, apoi a fugit

Potrivit cercetărilor făcute de către poliţiştii băcăuani, tânărul de 22 de ani i-a accidentat cu maşina pe copil şi pe bătrână la un interval de câteva secunde, după ce, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului, accidentul având loc în localitatea Cucova, pe DJ 119D.

Şoferul l-a lovit prima dată pe băiatul de 15 ani, apoi, după aproximativ 50 de metri, a accidentat-o şi pe bătrâna de 70 de ani, fără să oprească însă maşina.

Cele două persoane rănite au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde au rămas internate.

„La scurt timp de la producerea accidentului, tânărul de 22 ani a fost identificat de către poliţişti, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecinţă, şoferul a fost dus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, s-a mai constatat, în baza verificărilor, că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Cătălina Creţu.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele băcăuanului de 22 de ani pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Ulterior, procurorul de caz de la Parchetul Judecătoriei Bacău a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a mers în instanţă cu propunerea de arestare preventivă a şoferului. Magistraţii Judecătoriei Bacău au admis cererea şi au dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeşte şi Accident cu patru răniţi pe DN1, între care şi un copil de 14 ani