Tânăr din Iaşi mort sub ochii tatălui în cumplitul accident de microbuz din Neamţ

Tânărul din Iaşi care şi-a pierdut viaţa în accidentul din Neamţ, unde un mi­crobuz s-a răsturnat în râul Bistriţa, a murit sub privirile tatălui, care se afla într-o maşină care circula mai în spate. Este vorba despre Constantin Savei - Lupu, în vârstă de 19 ani, din localitatea Deleni, lângă Hârlău, potrivit ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
06 apr. 2018, 08:03
Tânăr din Iaşi mort sub ochii tatălui în cumplitul accident de microbuz din Neamţ

În momentul în care microbuzul a lovit capul de pod şi s-a răsturnat în râul Bistriţa, tânărul din Iaşi se afla în partea din spate a maşinii, pe o bancă din lemn. Atât el, cât şi alte opt persoane au murit înecate.

Tragedia s-a produs sub privirile tatălui tânărului din Iaşi. Dumitru Savei – Lupu, în vârstă de 55 de ani, se afla împreună cu alţi muncitori într-un alt microbuz care circula în spatele celui căzut în râu. Ei sunt cei care au sunat la numărul 112 pentru a primi ajutor, în jurul orei 00.45. De asemenea, în acelaşi accident au murit şi doi verişori ai tânărului Constantin, fiind vorba despre fiii surorii tatălui său.

Potrivit cursei citate, cei doi ieşeni, tatăl şi fiul, erau plecaţi de o lună de zile la Arad şi lucrau la o firmă care se ocupa cu plantarea copacilor. Acum se întorceau acasă pentru Paşte. 

Nouă oameni au murit în județul Neamț după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistrița. În maşină erau în total 10 persoane. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a supravieţuit. Toţi erau muncitori şi se întorceau acasă de la Arad pentru a petrece Paştele alături de familie. Microbuzul care îi transporta era unul de marfă, dar modificat ilegal pentru transport persoane. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă.

 

Singurul supraviețuitor al cumplitului accident din Neamț, în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, a povestit că dormea în momentul când s-a produs accidentul.

Accidentul este anchetat de poliţişti, care au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Mama a doi tineri aflaţi în microbuzul care a căzut în râul Bistriţa: Lucrau la negru. Au plecat să facă şi ei un ban