Tânăr salvat de la înec în barajul de la Mihăileşti cu un skijet

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Olt a fost salvat sâmbătă de la înec cu ajutorul unui skijet, după ce se angrenase într-o întrecere înot în apele barajului de acumulare de la Mihăileşti, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 08:10
Tânăr salvat de la înec în barajul de la Mihăileşti cu un skijet

‘Tânărul se cazase împreună cu alţi doi prieteni din Bucureşti la un hotel de pe malul lacului şi dimineaţa au vrut să facă întreceri înot. La a treia cursă, doi dintre participanţi au renunţat deoarece au simţit că au obosit, dar tânărul din Olt a încercat să continue cursa şi nu a mai reuşit. Un bărbat aflat pe terasa hotelului a observat că tânărul este în pericol de înec şi a sunat la 112‘, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

El spune că pentru salvarea tânărului s-a deplasat la faţa locului un echipaj al ISU de la punctul de lucru din Mihăileşti, care a intervenit cu o barcă, dar aceştia nu au putut ajunge la tânăr în timp util şi pentru salvarea acestuia a intervenit şi un cetăţean din zonă care avea un skijet.

‘Detaşamentul nostru de pompieri de la punctul de lucru din Mihăileşti a intervenit cu o barcă, dar pentru că un cetăţean din zonă avea un skijet şi era mai uşor de ajuns la tânărul aflat în pericol de înec cu acesta, a fost folosit skijetul şi tânărul a fost salvat’, a declarat sâmbătă şi purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc.

Tânărul avea tensiunea crescută când a fost adus la mal, dar după îngrijirile primite de la echipajul Ambulanţei, şi-a revenit şi se află în afara pericolului.