Tânără grav rănită de un ornament căzut de pe o clădire

O tânără din Cluj a fost grav rănită după ce un ornament de câteva kilograme s-a desprins de pe o clădire veche şi a lovit-o direct în cap. Fata a fost transportată de urgenţă la spital, unde este supusă mai multor investigaţii. Pompierii au izolat zona, nici măcar maşinile nu mai au acces în zonă.

10 dec. 2015, 06:29
Tânără grav rănită de un ornament căzut de pe o clădire

Tânăra, în vârstă de 27 de ani, se plimba în centrul Clujului, împreună cu doi prieteni.

În momentul in care tanara trecerea prin dreptul acestei cladiri, monument istoric, tinerei i-a cazut in cap de la o inaltime de aproximativ 17 metri o bucata dintr-un ornament.

Fata a fost transportată de urgenţă la spital, unde a rămas internată.

Fostul hotel Continental a fost cumpărat în urmă cu doi ani de un afacerist pentru suma de 5 milioane de euro. Clădirea, construită la sfârşitul secolului 19, nu a mai fost reabilitată de ani buni.

„E cladire de patrimoniu, una dintre cele mai valoroase cladiri ale Clujului. Neintretinuta e de vreo 10 ani, cred, fara propriater. Proprietar e o banca care a pus sechestru pe averea cuiva..deci praxctic e fara proprietar”, a declarat Virgil Pop, consilier Comisia Monumentelor Cluj.

Accesul pietonilor şi al maşinilor în zonă a fost interzis, iar pompierii s-au asigurat că nu mai există şi alte ornamente care să rănească pe cineva.

Nu este singurul incident de acest fel petrecut în Cluj-Napoca. În luna iunie, mai multe bucăţi de tencuială au căzut de pe o clădire istorică. Din fericire, nimeni nu a fost atunci rănit.