Tânăra însărcinată din Vaslui, despre care s-a spus că s-ar fi înecat cu mâncare, avea probleme cardiace

Noi detalii ies la iveală în cazul morţii tinerei însărcinate din Vaslui. Deşi iniţial s-a spus că aceasta a murit din cauză că s-ar fi înecat cu mâncare, rezultatele necropsiei au arătat că aceasta avea de fapt probleme cu inima.

17 nov. 2017, 09:59
Tânăra însărcinată din Vaslui, despre care s-a spus că s-ar fi înecat cu mâncare, avea probleme cardiace

Rezultatele necropsiei au arătat că tânăra de 21 de ani, însărcinată în cinci luni, suferea de o malformaţie congenitală cardiacă.

„Potrivit raportului medico-legal preliminar, cauza decesului femeii de 21 de ani a fost o cardiopatie pe care o avea din antecedente”, a precizat Silvia Manta, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, potrivit Adevărul.ro.

Se infirmă astfel  suspiciunea lansată de către medicul care a mers la intervenţie potrivit căreia gravida s-ar fi înecat cu un bol alimentar. Bănuielile medicilor au pornit atunci de la faptul că tinerei i-au fost descoperite resturi alimentare în căile respiratorii aeriene.

Tragedia a avut loc în localitatea vasluiană Băleşti, comuna Cozmeşti. Tânăra de 21 de ani locuia în Huşi, însă venise să îşi ajute părinţii la muncile agricole. Vineri, alături de părinţi, gravida a curăţat porumb până la orele amiezii. După masa de prânz, în timp ce părinţii au mers să termine munca în gospodărie, tânăra însărcinată a mers într-o cameră să se odihnească. La un moment dat, sora mai mică a observat că tinerei i s-a făcut rău şi a alertat părinţii. Aceştia au solicitat ajutorul la 112. Iniţial, la faţa locului a fost dirijată o ambulanţă cu asistentă, ulterior fiind dirijat şi un echipaj de terapie intesivă mobilă SMURD, cu medic. În ciuda manevrelor prelungite de resuscitare, tânăra nu a mai putut fi salvată.

Citeşte şi Familia gravidei despre care se presupune că s-a înecat cu mâncare face acuzaţii grave