Tânărul care şi-a strangulat iubita de 16 ani a fost reţinut

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus vineri reţinerea pe o perioadă de 24 de ore şi au propus măsura arestării preventive pentru un tânăr în vârstă de 18 ani, învinuit de faptul că a omorât o adolescentă de 16 ani, într-o clădire abandonată din oraşul Balş.

13 dec. 2013, 10:04
Tânărul care şi-a strangulat iubita de 16 ani a fost reţinut

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, procurorul Adrian Aspra, a precizat că bărbatul învinuit de săvârşirea infracţiunii de omor este Dragoş – Costinel Rusănescu, în vârstă de 18 ani, din comuna Şopîrliţa, judeţul Olt, scrie Agerpres.

„În sarcina lui s-a reţinut faptul că, în ziua de 12 decembrie, pe fondul unor discuţii contradictorii cu victima de sex feminin, P.L.C. în vârstă de 16 ani, din aceeaşi localitate, a prins-o cu mâna dreaptă de gât şi a strâns-o puternic până când victima a decedat. Fapta s-a petrecut în jurul orelor 13.00, pe raza localităţii Balş, într-o clădire dezafectată”, a spus procurorul.

Învinuitul a anunţat poliţia despre fapta sa în aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, după ce a văzut că fata a murit şi după ce a discutat cu un prieten.

Reprezentantul Parchetului a menţionat că, potrivit concluziilor medico – legale provizorii, moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de obstrucţia căilor respiratorii.

Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a propus Tribunalului Olt arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Dragoş Costinel Rusănescu, care riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 20 ani.

Tribunalul Olt decide vineri dacă învinuitul va fi arestat preventiv.

Adolescenta care a murit strangulată era elevă a Liceului Teoretic „Petru Pandrea” din Balş.