Şi-a ucis prietenul în accident, dar a dat vina pe mort. Judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare

Alexandru Welther, tânărul din Zalău care a provocat în aprilie 2013 un cumplit accident rutier în centrul localității Crasna, în care un prieten de-al său, pasager, a fost proiectat prin parbriz, murind pe loc, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare.

RomaniaTV.net
07 ian. 2016, 13:14
Şi-a ucis prietenul în accident, dar a dat vina pe mort. Judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel Cluj au respins joi, 7 ianuarie 2016 apelurile declarate atât de inculpat, cât și de părțile civile (rudele tânărului decedat și firma asigurătoare), împotriva sentinței penale din 8 aprilie 2015 a Judecătoriei Șimleu Silvaniei, scrie voceatransilvaniei.ro. Judecătorii din Șimleu decideau atunci condamnarea lui Alexandru Welther la patru ani de detenție pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, refuzul de a se supune recoltării probelor biologice, conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, decizia fiind, de acum, definitivă.

Citeşte şi Două persoane au murit într-un accident în Oradea

Reamintim că, în 26 aprilie 2013, puţin după ora 19.00, Alexandru, atunci în vârstă de 23 de ani, a intrat cu maşina într-un stâlp de metal din apropierea sensului giratoriu din localitatea Crasna, după care a autoturismul a fost proiectat în gardul bisericii din zonă. Pasager în maşină, Cristian Lung, un tânăr de 25 de ani din Zalău, prieten al şoferului, a fost proiectat prin parbriz, murind pe loc. În loc să se preocupe de soarta prietenului său, şoferul a coborât din maşină şi a fugit, fiind prins, însă, în scurt timp, de poliţiştii locali din Crasna.

Tânărul a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cursul cercetărilor s-a stabilit că acesta avea şi permisul de conducere suspendat. Mai mult, o vreme a susţinut că nu el s-ar fi aflat la volan, ci prietenul mort, care nu mai putea să îl contrazică. Până la urmă, poliţiştii au reuşit să finalizeze cercetările, iar în 23 mai 2013 tânărul a fost trimis în judecată.