Ţara în care DIVORŢEZI în trei secunde, fără nicio formalitate. Trebuie doar să …

Curtea Supremă de Justiţie a Indiei a deschis o serie de audieri în cazul mai multor petiţii prin care se contestă o practică foarte controversată, referitoare la divorţul instantaneu, fără nicio formalitate.

11 mai 2017, 14:54

Curtea Supremă a Indiei va examina practica de divorţ instantaneu numită „Triplul Talaq”pentru a stabili dacă aceasta este legată numai de religie, divorţul instantaneu fiind o practică destul de controversată, în special în ţările islamice.

India este una dintre ţările unde un bărbat musulman poate divorţa instantaneu de soţia lui, în mai puţin de un minut. Trebuie să spună doar de trei ori cuvântul „Talaq”, care înseamnă „”Divorţ”, şi căsătoria celor doi încetează din acel moment, informează bbc.com. 

Activiştii pentru drepturile omului şi ale familiei consideră că această practică este „discriminatorie”. Mai multe grupuri musulmane s-au opus intervenţiei justiţiei în chestiunile religioase tradiţionale, chiar dacă mişcarea a fost susţinută şi de actualul premier indian, Narendra Modil, care consideră această practică religioasă a divorţului ca fiind neconstituţională.

Organizaţiile musulmane care susţin această practică afirmă că totul este o chestiune de soartă şi lege personală şi că justiţia nu ar avea competenţă să judece astfel de cazuri. De ani întregi, femeile musulmane din India au cerut să fie interzisă acestă practică pe care o consideră ca fiind abuzivă.