Şefa ICCJ, despre dosarul privind semnătura pe protocolul ICCJ-SRI-Parchet: Am aflat că ar fi început urmărirea penală in rem

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, marţi, că nu a fost chemată la Parchetul General în dosarul ce priveşte semnătura fostului şef al instituţiei pe protocolul dintre ICCJ-SRI-Parchetul General, dar a aflat din presă că ar fi început urmărirea penală in rem. Şefa instanţei supreme a precizat că îşi doreşte să se clarifice situaţia semnăturii pentru că "se pune problema efectelor protocolului", potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
24 iul. 2018, 08:04
Şefa ICCJ, despre dosarul privind semnătura pe protocolul ICCJ-SRI-Parchet: Am aflat că ar fi început urmărirea penală in rem

Cristina Tarcea a fost întrebată, marţi, dacă a fost chemată la Parchetul General în dosarul ce priveşte semnătura fostului şef al ICCJ pe protocolul dintre ICCJ-SRI-Parchetul General şi a negat.

„Am aflat şi eu din presă că ar fi început urmărirea penală in rem. Ce aşteptări am? Să se clarifice situaţia semnăturii pentru că în funcţie de aceasta se pune problema efectelor protocolului. Dacă efectele sunt retroactive, este vorba despre o nulitate sau nu”, a declarat Cristina Tarcea.

Aceasta a spus că nu poate specula pe tema semnăturii.

„Ţin foarte mult la domnul Popa (Nicolae Popa, fost preşedinte al ICCJ – n.r) şi ştiu că este un om de foarte bună credinţă”, a mai spus Tarcea.

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a sesizat Parchetul General pentru a verifica situaţia semnăturii din partea instanţei supreme pe protocolul ICCJ-SRI-PICCJ, în condiţiile în care fostul preşedinte al instituţiei, Nicolae Popa a afirmat că nu a participat niciodată la vreo discuţie privind încheierea unui astfel de protocol, că nu ştie nimic despre acest document şi că nu l-a semnat.

Protocolul de cooperare între SRI, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost declasificat în luna iunie.

Pe document apar semnăturile lui George Maior, Laura Codruţa Kovesi şi Nicolae Popa.