Tăriceanu a solicitat OFICIAL înfiinţarea Comisiei pentru evaluarea democraţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a depus, luni, la Biroul Permanent, solicitarea de constituire a unei comisii de evaluare a stării de democraţie şi a statului de drept în România.

15 iun. 2015, 11:34
Tăriceanu a solicitat OFICIAL înfiinţarea Comisiei pentru evaluarea democraţiei

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că cere crearea unri comisii de evaluare a democraţiei şi statului de drept încă de săptămâna trecută. 

Luni, şeful Senatului a depus la Biroul Permanent solicitarea de constituire a „Comisiei speciale pentru evaluarea starii de democratie si a statului de drept in Romania”, care ar urma sa aiba 9 membri si sa depuna raportul la noua luni dupa infiintare.

La finalul şedintei Biroului Permanent, Tăriceanu a explicat că el nu va face parte din comisia pe care a propus-o.

Liderii de grup parlamentar au termen o saptamana sa vina cu propuneri privind statutul comisiei si componenta acesteia, precizand ca el a facut doar o propunere in ceea ce priveste cei 9 membri si raportul dupa 9 luni, care nu trebuie sa ramana astfel.

Întrebat daca in aceasta comisie ar putea fi audiati si sefi de institutii cum ar fi sefa DNA, Tariceanu a declarat ca nu s-a gandit la asa ceva si nu este inca stabilit, dar ca este posibil un dialog intre institutii, asa cum a fost cel intre reprezentantii Senatului si conducerea Consiliului Superior al Magistraturii.

„As vrea ca această comisiă sa nu fie gândită ca o comisie partizană, ci sa incerce să se detaseze şi să se pună deasupra intereselor de partid. Comisia ar trebui sa urmărească evolutia democratiei, performanţele democratice ale României şi ale statului de drept”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, săptămâna trecută, că a propus în Comitetul Executiv al PSD crearea unei comisii parlamentare pentru evaluarea democrației, a statului de drept, el vorbind în acest context despre un dezechilibru major în detrimentul Legislativului.

CITEŞTE ŞI Tăriceanu propune înfiinţarea unei COMISII pentru EVALUAREA DEMOCRAŢIEI