Tăriceanu anunţă un posibil candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: „Împreună îl vom bate pe Iohannis”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a participat la Consiliul Național al PSD, acolo unde a explicat că obiectivul este ca această coaliție PSD-ALDE să reziste până în 2024 și a spus că inclusiv la alegerile prezidențiale cele două partide trebuie să meargă împreună.

16 dec. 2018, 14:36
Tăriceanu anunţă un posibil candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: „Împreună îl vom bate pe Iohannis”

„Vedeți câteodată că cele două partide ale coaliției au partide diferite și mulți se grăbesc să ne cânte prohodul. Realitatea este că putem avea opinii diferite, dar ceea ce ne apropie sunt principiile. (…) Fiți liniștiți și spuneți colegilor și simpatizanților PSD că atât timp cât ne unesc aceste principii, coaliția merge mai departe și, așa cum am discutat de mai multe ori, trebuie să ne propunem nu doar orizontul 2020. Așa cum am discutat cu Liviu în ultima perioadă, orizontul nostru trebuie să fie 2024 pentru că avem multe lucruri de făcut împreună și dacă nu le facem noi, cine să le facă?

Și încă ceva, era important: împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, împreună îl vom bate pe Iohannis.”, a declarat Tăriceanu.

„Trebuie să existe un moment zero”

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut un discurs fulminant în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, condamnând protocoalele din justiţie şi „statul paralel”, pledând pentru stoparea abuzurilor, printr-un „moment zero”.

„S-a ajuns ca un numar redus de persoane, ca Maior, Colea, Kovesi, Livia Stanciu, sa stabileasca de cine poate fi presedinte, cine poate fi ministru, pana la cine poate fi numit director general intr-un minister. Lucrurile au luat-o complet razna in 2010 şi lucrurile nu s-au schimbat nici dupa schimbarea locatarului de la Cotroceni. 

Judecatorii primeau intr-un plic informatii confidentiale, nu probe, despre acuzati, informatii la care acuzatii sau avocatii lor nu aveau acces. Acuzatii erau condamnati in baza informatiilor secrete, nu a probelor, aceasta este esenta protocoalelor. De ce au facut judecatorii acest lucru? Probabil ca au crezut ca facand asa sunt patrioti. Nu stiu daca e ceva patriotic in a incalca legea si Constitutia. Erau santajati cu dosare. Asa intelegem opozitia aproape turbata a statului paralel la schimbarea legilor justitiei, la infiintare sectiei speciale de investigare a magistratilor.

Ce e de facut? Inchidem ochii si ne prefacem ca aceste acuzutii nu exista? Se va schimba ceva daca ne prefacem ca aceste abuzuri nu exista? (…) Trebuie sa existe un moment zero, trebuie sa tagem linie si sa o luam de la capat. Romania trebuie vindecata de nedreptati si abuzuri, trebuie sa inceapa sa se uite mai mult inainte si mai putin inapoi”, a afirmat Tăriceanu.

Guvernele Grindeanu și Tudose au picat din cauza lui Iohannis

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la ședința Consiliului Național PSD, că Guvernele conduse de Sorin Grindeanu și de Mihai Tudose au picat din cauza războiului de „gherilă” dus de președintele Klaus Iohannis împotriva PSD-ALDE.

„Sunt convins că am fi putut face mai mult și mai bine. Am fi putut face minuni daca am fi gasit in Presedinte un partener onest. Am sperat sa avem in presedinte un partener impotriva degradarii sistemului de justitie, un partener echilibrat, echidistant, care sa se gandeasca in primul rand la tara si nu in primul rand la primul mandat. Am sperat sa nu avem un al doilea Basescu. Am avut si pierderi importante in acest razboi de gherilă, două guverne, multi am fost tarati in fata procurorilor și instantelor pentru fapte pe care nu le-am comis”, a declarat Tăriceanu.