Tăriceanu, despre situaţia lui Liviu Dragnea: DNA a devenit un jalnic instrument politic. Face justiţie selectivă

Călin Popescu Tăriceanu acuză din nou DNA de modul în care instrumentează dosarele şi spune că instituţia a devenit un instrument politic şi face justiţia selectivă, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de prezenţa la DNA, pentru a doua oară, a lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 11:00
Tăriceanu, despre situaţia lui Liviu Dragnea: DNA a devenit un jalnic instrument politic. Face justiţie selectivă

Tot ce face DNA în ultima perioadă este limpede ca lumina zilei că face justiţie selectivă. DNA a devenit un jalnic instrument politic. Din ce în ce mai mulţi români văd asta, este grav pentru că duce la lipsa încrederii într-o instituţie fundamentală- justiţia. Face mult rău şi asupra imaginii pe care o proiectăm în străinătate”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, răspunzând la o întrebare legată de reacţia pe care a avut-o după ce Liviu Dragnea a mers pentru a doua oară la DNA, în dosarul Tel Drum.

La prima audiere în doarul Tel Drum, în momentul în care i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, Liviu Dragnea a declarat că a fost sunat de Călin Popescu Tăriceanu care i-a solicitat să rămână.

Marţi seara, Liviu Dragnea a fost din nou în faţa procurorilor, unde a fost înştiinţat în legătură cu sechestrul instituit în dosarul Tel Drum şi care se ridică în cazul său la 127 de milioane lei. La intrare şi ieşire, liderul PSD a fost ajutat de jandarmi să se deplaseze, în condiţiile în care atât susţinători, cât şi contestatari s-au înghesuit la uşa DNA.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean.