Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Este primul ministru care înţelege să-şi exercite atribuţiile conform Constituţiei

Călin Popescu Tăriceanu a spus la România TV, miercuri seară, că ministrul Tudorel Toader este primul ministru care îşi exercită atribuţiile conform Constiuţiei. Preşedintele Senatului a mai declarat că apreciază ceea ce a făcut actualul ministru al Justiţiei, mai ales în contextul în care timp de 10 ani nimeni nu a întrăznit să facă nici cel mai mic comentariu la adresa activităţii DNA. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2017, 18:35
Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Este primul ministru care înţelege să-şi exercite atribuţiile conform Constituţiei

A intarit foarte mult idea abuzului de puetere pe care l-a comis DNA. Acest raport a fost un avertisment direct pentru DNA. Este primul ministru care intelege sa-si exercite atributiile conform Constitutiei si normelor in vigoare. Ministrul Tudorel Toader, care e un bun cunoscator al legii, cu convingeri solide, face tot posibilul pentru a reveni la normalitate astfel incat institutiile statului sa protejeze cetatenii…apreciez ce a facut ministrul, pana in ultimii 10 ani nimeni nu a indraznit sa faca cel mai mic comentariu, sa nu mai vorbesc de modul penibil in care s-a comportat ministrul Pruna în 2016, în momentul numirii sefilor Parchetelor„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV

Călin Popescu-Tăriceanu a spus, ulterior, la Antena 3, că revocarea procurorului general şi al procurorului-şef al DNA „ar fi declanşat o criză politică uriaşă” şi a apreciat că Toader „a avut înţelepciunea” de a ţine seama de modul în care au fost rezolvate conflictele constituţionale de către CCR de-a lungul timpului şi în cazul evaluării Parchetului General şi DNA ca urmare a deciziei Curţii privind ancheta penală în cazul OUG 13/2017.

În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, Tăriceanu a declarat că această creştere a salariilor nu este prevăzută să se realizeze dintr-odată , ci eşalonat, până în 2020:

Sunt prevăzute majorari salarile in sectoare cheie cum ar fi sanatatea. Era necesara o astfel de corectie pentru a restabili aceste echilibre pentru ca astfel sistemul intra in colaps. Vor fi niste cresterei mai importante in anumite domenii in asa fel incat la pregatire egala, la vechime egala sa existe acelasi salariu. 

Aceasta crestere nu este prevazuta sa se realizeze dintr-o data, sunt esalonate sa se realizeze pana in 2020..unele categorii vor avea majorari mai mici. Toate majorarile insumeaza 32 de miliarde de lei esalonat„, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că Daniel Constantin nu a fost exclus din ALDE. „Daniel Constantin nu a fost exclus, intreprinde o serie de actiuni care sunt in linie cu ce a facut pana acum, care ne intristeaza. Cand anumite persoane vor cu tot dinadinsul sa se excluda, nu putem sa le impiedicam„, a conchis Calin Popescu Tariceanu.