Tăriceanu după discuţii cu Dragnea: Absorbţia fondurilor europene, îngreunată de Legea achiziţiilor publice

Absorbţia fondurilor europene este îngreunată de Legea achiziţiilor publice, interesul fiind să existe o "legislaţie mai suplă" în acest sens, a declarat joi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 13:58
Tăriceanu după discuţii cu Dragnea: Absorbţia fondurilor europene, îngreunată de Legea achiziţiilor publice

La finalul unei întrevederi avute cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament, Tăriceanu a precizat că discuţiile s-au axat pe domeniul economic.

„Noi avem întâlniri permanente, probabil că nu e zi din săptămână în care să nu ne întâlnim şi să discutăm probleme de interes. Astăzi am discutat o gamă de probleme care ţin de zona economică, de Fondul Suveran de Investiţii, de legea parteneriatului public privat, de normele de aplicare care trebuie să fie elaborate cât mai repede de guvern, pentru că suntem blocaţi, după cum vedeţi procesul de absorbţie a fondurilor europene este îngreunat îngrozitor de această lege existentă a achiziţiilor publice”, a declarat Tăriceanu la finalul discuţiilor, potrivit Agerpres.

Întrebat când va fi modificată Legea achiziţiilor publice, Tăriceanu a arătat că există ordonanţa care trebuie să fie imediat completată de normele de aplicare, acestea urmând să fie elaborate în maxim două săptămâni pentru a deveni operaţională.

„Interesul este o legislaţie mai suplă pentru accesarea fondurilor europene. Din fericire, România are un istoric bun în ceea ce priveşte corectitudinea utilizării fondurilor europene. România nu este o ţară care să se fi remarcat negativ în utilizarea neconformă a fondurilor europene, dar este foarte greoaie. Adică, pe de o parte eu sunt unul din cei care cred că trebuie să avem o responsabilitate în ceea ce înseamnă alocarea fondurilor, atribuirea proiectelor care trebuie să se facă conform cu cadrul legal, pentru că sunt bani publici, banii cetăţenilor şi trebuie să existe o atenţie cu totul şi cu totul aparte pentru acest lucru, dar nici procedurile nu trebuie lăsate să fie cele mai complicate din Europa şi să ne întrebăm mereu de ce nu se face absorbţia”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

Citeşte şi: Tăriceanu: Nu dorim interferarea politicului în justiţie, am lăsat ministrului Toader responsabilitatea de a anunţa ce crede de cuviinţă