Tăriceanu: Fuziunea PNL – PDL are ca obiectiv asigurarea de funcţii pentru familiile celor din conducere

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că fuziunea PNL-PDL are printre obiective asigurarea unor posturi importante pentru membrii familiilor celor de la conducerea celor două formaţiuni, transmite Agerpres.

03 iul. 2014, 15:18
Tăriceanu: Fuziunea PNL – PDL are ca obiectiv asigurarea de funcţii pentru familiile celor din conducere

Tăriceanu l-a dat ca exemplu pe Crin Antonescu, despre care a spus că şi-a propulsat soţia vicepreşedinte în Partidul Popular European.

‘Paşii repezi care sunt făcuţi în aceste zile către fuziunea cu PDL nu fac decât să confirme că aşa-zisul proiect de unificare a dreptei, care a fost lansat de Băsescu, ajunge să fie pus în operă de aceste persoane care fac parte din conducerea PNL. Nu mă refer la marea masă a membrilor de partid, care am impresia că au fost puşi în faţa faptului împlinit. Asistăm la un proiect care este impus de actuala conducere în jos şi care ca obiective asigurarea unor posturi importante pentru membrii familiilor, cum este cazul fostului preşedinte PNL, care şi-a propulsat soţia vicepreşedinte la Partidul Popular European. Vom mai vedea şi alte lucruri în perioada care urmează’, a spus Tăriceanu la lansarea Partidului Liberal Reformator.

Băsescu, despre fuziunea PDL-PNL: Un compromis murdar. PNL să regrete public lovitura de stat din 2012 VIDEO

El a adăugat că ceea ce a văzut recent la Congresul PNL a fost, de asemenea, ‘întristător’.

‘Am văzut cum un congres al unui partid cu pretenţii nu este capabil să facă nicio dezbatere ideatică. Mai mult, am asistat la o inovaţie, şi anume prezentarea rezoluţiilor verbale. S-au mulţumit la a lua câteva decizii exclusiv legate de alegerile şi numirile unor persoane în diferite funcţii şi un congres întreg nu a dezbătut niciun proiect, nicio idee. Asta este marca care defineşte în acest moment PNL’, a menţionat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a lansat joi Partidul Liberal Reformator.