Tăriceanu îl acuză pe Manfred Weber de ipocrizie: Acum trei luni a fost la Budapesta să îl susţină pe Viktor Orban

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat, miercuri, pe liderul popularilor europeni din PE, Manfred Weber, de ipocrizie, spunând că, în urmă cu trei luni, acesta a fost la Budapesta şi l-a susţinut pe premierul ungar Viktor Orban, iar acum a propus activarea articolului 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei, pentru că este susţinut pentru preşedinţia Comisiei Europene.

26 sept. 2018, 13:39
Tăriceanu îl acuză pe Manfred Weber de ipocrizie: Acum trei luni a fost la Budapesta să îl susţină pe Viktor Orban

Călin Popescu Tăriceanu, care a făcut o vizită la Bruxelles, a declarat că a discutat cu grupul ALDE din PE şi despre votul europarlamentarilor Norica Nicolai şi Renate Weber împotriva aplicării articolului 7 împotriva Ungariei.

”Am explicat un lucru: se pare că e o bună doză de ipocrizie care domneşte la grupul PPE, având în vedere că liderul grupului, dl Weber, cu trei luni în urmă dacă nu greşesc, a fost la Budapesta unde s-a afişat cu mare bucurie în chip de susţinător al dlui Orban, prim-ministrul Ungariei, arătându-i susţinerea PPE şi aprecierea pentru dl Orban. Între timp, doamna Merkel l-a desemnat pe dl Orban ca Spietzenkandidat – cel care conduce lista care câştigă alegerile la nivel european să devină automat preşedintele Comisiei Europene. Şi de când dl Weber a fost desemnat Spietzenkandidat, şi-a schimbat punctul de vedere şi a propus ca PE să voteze aplicarea articolului 7 împotriva Ungariei. Cu toate că de la vizita lui la Budapesta până la votul în Parlament dl Orban n-a mai făcut nimic. Sigur că unii consideră că dl Orban a încălcat… nu ştiu… Eu îmi aduc aminte chiar cred că am semnat la un moment dat o declaraţie referitoare la încălcarea drepturilor mass-media în Ungaria, dar asta era cu mulţi ani în urmă. În ultimele trei luni nu s-a întâmplat nimic notabil care să determine o astfel de atitudine. Această ipocrizie o văd şi, având atâta experienţă, nu pot să mă fac că nu o văd”, a afirmat preşedintele Senatului.