Tăriceanu, la Reuniunea Diplomaţilor: Politica externă nu trebuie să fie expresia unei singure persoane

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, că politica externă nu trebuie să fie expresia unei singure persoane, ci un efort comun al mai multor instituţii abilitate.

27 aug. 2014, 16:43
Tăriceanu, la Reuniunea Diplomaţilor: Politica externă nu trebuie să fie expresia unei singure persoane

Prezent la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că politica externă a României nu trebuie să fie expresia unei singure persoane, ci un efort comun al mai multor instituţii.

„Sper ca Ministerul de Externe şi Serviciul Diplomatic să redevină factorul central de reflecţie şi acţiune în politica externă a României. Parlamentul României, Senatul, în special, trebuie să reprezinte catalizatorul dezbaterilor pe teme de politică externă, care să valorifice atât potenţialul său politic, cât şi resursele creative ale societăţii civile reprezentate prin instituţiile sau asociaţiile cu vocaţie de securitate şi politică externă”, a explicat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai atras atenţia şi că România trebuie să aibă un discurs coerent în cadrul Uniunii Europene.

„România trebuie să-şi creeze un profil european coerent, care să ţină seama de interesele naţionale, dar şi de experienţa specifică a tranziţiei româneşti, şi cu părţile bune şi cu părţile mai puţin bune, profil care să aducă România în locul pe care geografia şi demografia i le-au asigurat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.