Tăriceanu: Libertăţile individului au ajuns, în ultimii ani, o batjocură a instituţiilor represive. ALDE îşi alege conducerea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că libertăţile individului au ajuns, în ultimii ani, o batjocură a instituţiilor represive, făcând referire la MAI, servicii secrete şi procuratură.

16 mart. 2018, 14:36
Tăriceanu: Libertăţile individului au ajuns, în ultimii ani, o batjocură a instituţiilor represive. ALDE îşi alege conducerea

„Noi, ca partid, ne-am însărcinat să apărăm drepturile şi libertăţile individului care în ultimii ani au ajuns o batjocură din partea instituţiilor represive ale statului. Aşa se numesc ele, Ministerul de Interne, Serviciile, procuratura, aceasta este denumirea generică. Sigur că ele trebuie să aibă grijă să ocrotească cetăţeanul, dar după cum vedem, de atât de multă grijă ajung să-l ia în braţe, să-l strângă atât de tare până îl sufocă. Îl mai bagă şi la închisoare. După aceea îi dau drumul şi spun “ne pare rău, era nevinovat”. Dar cu viaţa omului acela ce s-a întâmplat? Aduceţi-vă aminte de Mariana Rarica, o femeie simplă care nu avea pe cineva în spate. A stat închisă şase luni, ca ulterior să fie găsită nevinovată. Şi ea nu este singura în ţara asta, din păcate. Eu cred că împotriva acestor abuzuri care s-au întâmplat în exces, care nu au vizat numai oameni politici, că unii consideră că lupta împotriva corupţiei este menită să sancţioneze clasa politică. Sigur cei care încalcă legea trebuie să fie pedepsiţi, dar în această horă nu putem să spunem că avem şi victime colaterale, nevinovate. Justiţia nu funcţionează aşa într-o ţară civilizată, ea trebuie să ţină cont de fapta pe care ai săvârşit-o şi s-o sancţioneze dacă ea există, dar nu ne sanţionează pe toţi la grămadă”, a afirmat Tăriceanu, la conferinţa judeţeană de Alegeri, organizată de ALDE Teleorman, desfăşurată, vineri, la Primăria din Alexandria.

Liderul ALDE a adăugat că are o bună colaborare cu partenerul său de coaliţie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în ciuda unor zvonuri false.

„Avem o colaborare foarte bună la nivel local, şi la nivel central avem o colaborare foarte bună că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi pot să vă spun că nu o dată s-a încercat de diverşi “prieteni” să se bage zâzanie între noi, să se semene neîncredrere şi, în pofida tuturor acestor încercări, vedeţi că am rezistat foarte bine şi mergem înainte. În campania electorală noi am spus că nu mergem cu nişte promisiuni, ci cu angajamente, cu nişte termene pe care dorim să le respectăm şi în felul acesta putem să dăm socoteală alegătorilor noştri pentru rezultatele pe care le avem. În politică, din ce în ce mai puţin oamenii o să creadă în poveşti şi în promisiuni. Trebuie să te angajazezi la lucruri realiste”, a completat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Tăriceanu: PNL cântă osanale procuraturii şi Serviciilor. Înaintaşii noştri s-ar învârti în mormânt

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, vineri, partidul din care a făcut parte, afirmând că PNL este în prezent o formaţiune care „cântă osanale” Serviciilor de Informaţii şi rocuraturii, lucru ce i-ar face să se răsucească în mormânt pe înaintaşii liberali.

„Cred că fără niciun fel de îndoială suntem astăzi un partid liberal. Din păcate, o spun cu multă tristeţe, pentru că am activat mulţi ani în PNL, acolo a rămas numai numele. Astăzi PNL este partidul care practic cântă osanale procuraturii, Serviciile, etc. Eu cred că înaintaşii noştri liberali, unii dintre ei au petrecut ani grei în închisorile comuniste în anii ’50 şi în anii ’60 şi acum nu mai sunt printre noi, cred că se învârt în mormânt când văd ce a ajuns PNL. O ruşine. Acesta este adevărul”, a declarat Tăriceanu, la conferinţa judeţeană de Alegeri, organizată de ALDE Teleorman, desfăşurată, vineri, la Primăria din Alexandria.

El a adăugat că ambiţia sa este să facă din ALDE a treia forţă pe scena politică românească şi că obiectivul partidului pe care îl conduce este ca orice decizie luată să vizeze binele românilor.

„După alegerile din 2016, partidul s-a situat la o cotă de 8-9% şi ultimele sondaje ne dau o cotă de susţinere populară de 15%. Suntem a treia forţă politică a ţării şi vrem să devenim a doua forţă plitică a ţării. Aceasta este ambiţia mea şi cred că acest obiectiv va fi un obiectiv pe care îl putem realiza. Oamenii îşi doresc să trăiască mai bine şi acesta e obiectivul nostru, iar cei care spun că a crescut fiscalitate. Ambiţia noastră este să vedem o Românie mai demnă şi mai prosperă. Ambiţia mea e ca orice decizie importantă pe care noi o luăm, noi ca partid şi în cadrul coaliţie să fie una care are în vedere interesul naţional şi al românilor. De prea multe ori, în trecut deciziile au fost luate în favoarea străinilor şi mai puţin în favoarea intereselor noastre”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Liberalii democraţi ai filialei din Teleorman îşi aleg, vineri, structura de conducere, în prezenţa preşedintelui ALDE – Călin Popescu Tăriceanu. La şedinţă sunt prezenţi şi secretarul general – Daniel Chiţoiu, europarlamentarul Norica Nicolai, secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Claudiu Sorin Roşu-Mareş, preşedintele TLDE – Claudiu Daniel Catană, preşedinţi de filiale, dar şi alţi invitaţi.