Tăriceanu: Mă interesează să fiu candidatul USD la prezindenţiale. Voi înfiinţa un nou partid liberal

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, că este interesat de o posibilă candidatură la preşedenţia României din partea USD. În același context, fostul premier a anunțat că va pune bazele unui nou partid liberal - Partidul Reformator Liberal.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 20:14
Tăriceanu: Mă interesează să fiu candidatul USD la prezindenţiale. Voi înfiinţa un nou partid liberal

„Nu mă interesează niciun post, nici de ministru, nici de viceprim-ministru, nici de preşedinte al Senatului. Am fost prim-ministru, e caraghios să-ţi doreşti ceva mai puţin. Poate îmi doresc un pic mai mult”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. 

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: „Da, vă spun că da”.

Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: „Da”.

„Cel mai mult îmi doresc ca împureună cu partenerii din USD să refacem acest proiect al USL”, a mai spus fostul liberal. Tăriceanu a evitat să spună dacă a discutat cu premierul Ponta despre o posibilă candidatură la Preşedinţie cu susţinerea USD.

Citeşte şi: TĂRICEANU spune ADIO PNL. Antonescu: E trist să vezi un fost premier într-o poziţie jenantă, la uşa lui Ponta

„Eu ştiu că există un angajament public al premierului Victor Ponta de a reclădi USL pe bazele angajamentelor care au fost luat iniţial între ce doi parteneri. USL poate şi cred că are şi nevoie de o componentă liberală”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

„Voi anunţa joi că înfiinţez o nouă formaţiune liberală care sunt convins că va aduna în jurul ei oameni de valoare, nu numai oameni care sunt azi în PNL nemulţumiţi de modul în care decurg lucrurile în PNL, dar vreu să aducem oameni noi, tineri, bine pregătiţi, oameni sensibili la problemele cetăţenilor şi cu care să dăm un nou suflu USL. Şi în acest fel trebuie să ne gândim şi la o eventuală candidatură la prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că-l voi învinge pe Crin Antonescu”, a mai anunţat Tăriceanu.

Întrebat ce fel de preşedinte ar fi, Tăriceanu a răspuns: „Vreau să creez o Românie a bunăstării, nu una de mâna a doua, una condusă de un preşedinte care să unească energiile acestui popopr. Care să folosească pentru popor calităţile înnăscute, resursele naturale, dar şi resursele de oameni.”

El l-a caracterizat şi pe Crin Antonescu, despre care a spus că nu este decât un „alter ego” al lui Traian Băsescu. De asemenea, fostul premier a afirmat că doreşte ca viitorul preşedinte să fie o antiteză faţă de Traian Băsescu.

Tăriceanu a mai spus că doreşte să înfiinţeze un nou partid politic, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

Călin-Popescu Tăriceanu a demisionat din PNLFostul premier a declarat că nu doreşte în acest moment un război cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, şi şi-a înregistrat demisia din PNL la organizaţia Sector 1, din care făcea parte.