Tăriceanu: Mărirea accizei la combustibil, pentru că nu au scăzut preţurile la pompă

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că Ministerul Finanțelor are în proiect o majorare a accizelor la carburanți cu un impact nesemnificativ asupra prețului la pompă.

RomaniaTV.net
08 aug. 2017, 12:20
Tăriceanu: Mărirea accizei la combustibil, pentru că nu au scăzut preţurile la pompă

„Nu am văzut proiectul de ordonanță. Sunt la curent cu această propunere de majorare a unor accize. (…) Accizele au fost reduse, euro acciza a fost eliminată. Din păcate, ceea ce ne așteptam să se întâmple și anume o reducere a prețului carburantului la consumator, la pompă cum se spune, nu s-a întâmplat. Știu că au avut loc discuții la nivelul Guvernului cu operatorii economici din domeniul petrolier, din companiile de profil și propunerea care se are în vedere, dar sunt mai multe variante în lucru, este de a introduce o mică majorare a accizei care practic va avea un impact nesemnificativ asupra prețului la consumator, deci pentru consumator nu va fi o povară”, a afirmat Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului.

Potrivit lui Tăriceanu, discuția pe care MFP a purtat-o cu operatorii economici este ca această creștere „să fie practic absorbită în preț”, având în vedere că în momentul acesta prețul barilului și prețul carburanților sunt reduse.

Întrebat dacă apreciază că o creștere cu 22% a prețului carburanților este nesemnificativă, președintele Senatului a spus că „la prețul actual nu va fi o majorare cu 22 de procente”.

Accizele la carburanţi vor reveni la nivelul din anul 2016, când conţineau şi acea supraaciza de 7 eurocenţi pe litru, potrivit unui proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal, publicat de economica.net.

Citeşte şi: Accizele la benzină şi motorină vor creşte semnificativ. Cu cât se va mări preţul carburanţilor, la pompă