Tăriceanu: Nu am luat o decizie privind candidatura la prezidenţiale. Vom decide în coaliţie

Liderul ALDE, Căin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, că nu a decis încă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că această decizie va fi luată în coaliţie la un moment pe care îl va considera oportun, dar mai important este mesajul candidaturii, care trebuie să sublinieze ruptura de actualul stil prezidenţial şi de statul paralel.

28 apr. 2018, 18:32
Tăriceanu: Nu am luat o decizie privind candidatura la prezidenţiale. Vom decide în coaliţie

„Este o discuţie (candidatura sa la prezidenţiale – n.r.) care este deliciul presei în ultima perioadă, iar multi din presă folosesc acest subiect ca motiv de dezbinare în coaliţie. Nu am luat o decizie, vom lua o decizie prin consultări în coaliţie la un moment pe care îl vom considera oportun, dar mai important decât cine va candida este ce ne propunem şi cred că trebuie să venim cu un mesaj clar care să semnifice ruptura de actualul stil prezidenţial, de statul paralel, de un sistem care acoperă abuzurile împotriva cetăţenilor. (…) Trebuie să marcăm o ruptură completă şi să vedem ce rol are preşedintele. Am pledat de-a lungul timpului că este important ca România să se apropie de o republică parlamentară, şi nu una prezidenţială, pentru că acumularea de putere în mod necontrolat duce la excese”, a declarat Tăriceanu la România TV.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: Voi adresa o solicitare CSM să scoatem la lumină de ce avocaţii apărării nu aveau acces la notele SRI

El a mai susţinut că preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun interes politic să o revoce pe Laura Kodruţa Kovesi şi „să ia măsuri împotriva abuzurilor din Justiţie”, întrucât electoratul său vrea „sânge pe pereţi”. „Atâta îi duce mintea”, a spus Tăriceanu despre electoratul preşedintelui Iohannis.