Tăriceanu:Nu dorim interferarea politicului în justiţie, am lăsat ministrului Toader responsabilitatea de a anunţa ce crede de cuviinţă

Publicat: Joi, 22 Februarie 2018 15:44 // Actualizat: Joi, 22 Februarie 2018 15:44 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat joi că nu doreşte interferarea politicului în justiţie şi de aceea a lăsat ministrului Tudorel Toader responsabilitatea de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă.

Foto: agerpres.ro

Tăriceanu a precizat că nu a discutat cu Toader pe marginea anunţului pe care acesta urmează să îl facă referitor la DNA.

"Nu, nu am mai vorbit, ceea ce ştiţi cu toţii - anunţul pe care l-a făcut ministrul, astăzi la ora 18,00 va face o declaraţie de presă -, nu ştiu exact, vom vedea care este decizia. În mod normal, dacă are de luat o decizie sau în fine... Există un şir sau o serie de etape care nu ţin de Parlament. În cazul acţiunii ministrului, după cum se cunoaşte, procurorii funcţionează sub autoritatea ministrului, deci este de resortul lui să anunţe şi chiar dacă este un subiect de mare interes public. Dar nu are un rol de jucat în această privinţă", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă astăzi raportul privind activitatea DNA. Ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi

Potrivit acestuia, singura persoană care ar fi putut să fie informată în acest sens de Tudorel Toader ar fi în mod clar premierul.

"Nu ştiu dacă a făcut acest lucru, dar da, suntem liderii politici, dar exact aceasta este discuţia de multă vreme în societate, în public, şi noi vrem să respectăm acest angajament de a nu interfera factorul politic în justiţie. De aceea am lăsat ministrului, care are atribuţiile constituţionale, să analizeze şi, sigur, mai departe este responsabilitatea domniei sale de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă. Nu am cunoştinţă de ceea ce doreşte ministrul, decât ceea ce a anunţat - că va comunica public rezultatele evaluării pe care trebuie să o facă", a arătat liderul ALDE.

El a susţinut că nu a fost informat despre discuţiile ministrului Justiţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Credeţi că stăm aşa să ne vânăm unii pe alţii, ce ai discutat cu ăla, cu ăla? Instituţional nu am avut o întrevedere cu dl ministru, prilej cu care să ne poată informa despre acest lucru. Doi - cred că, dacă era ceva deosebit, fără îndoială avem mijloace de comunicare, dincolo de comunicare directă există telefon, nu am nicio îndoială că ministrul ar fi pus mâna pe telefon să ne sune pe mine sau pe dl Dragnea sau pe amândoi, să ne comunice dacă era ceva important", a arătat preşedintele Senatului.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Călin Popescu Tăriceanu Laura Codruţa Kovesi Tudorel Toder
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H