Tăriceanu nu vrea să stea alături de Iohannis la parada militară de 1 decembrie: Aş cauţiona postura sa de patron al statului paralel

Publicat: Luni, 20 Noiembrie 2017 17:54 // Actualizat: Marţi, 21 Noiembrie 2017 13:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că din informaţiile pe care le are Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când Preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale. Întrebat dacă a primit invitaţia la parada de 1 decembrie, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că "nu", dar şi în cazul în care va fi invitat, nu va merge pentru că nu are motive să stea alături de cel pe care îl cataloghează "patronul statului paralel".

"Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează, oficial, Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă – domnul preşedinte Liviu Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere", a spus Mihai Fifor.

„Nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitaţii", a completat Fifor.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni că nu va onora invitaţia privind participarea la parada de Ziua Naţională a României, susţinând că nu are motive să stea alături de cel pe care îl cataloghează "patronul statului paralel".

"Nu am primit nicio invitaţie şi dacă o primesc nu îi voi da curs. Românii vor în primul rând să vadă parada militară. Românii nu vin la paradă să îl vadă pe preşedinte sau preşedinţii Camerelor Parlamentului", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Acesta spune că un alt motiv este tocmai prezenţa şefului statului la eveniment.

"Având în vedere declaraţiile făcute de preşedinte, acel domn care funcţionează la Cotroceni, care mă vizează direct, nu am de ce să merg să stau alături de domnia sa. Aş cauţiona postura în care se află de patron al statului paralel, pe care că nu îl vede şi ori nu îl cunoaşte. Sunt două variante: ori nu îşi dă seama şi e grav, ori nu recunoaşte şi e foarte grav. Ce se întâmplă cu statul paralel este încălcarea în picioare a ordinii constituţionale",a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a anunţat luni că are informaţii potrivit cărora Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională. Anul trecut, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni cu ocazia Zilei României, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 nov 18:30
Răspunde | Votează email 0 email
maria
Bravo Dle Tariceanu! Klaus Verner (vinzator de copii romani, si colectionar de case cistigate cu acte false si bani dubiosi!) ala care protejeaza defrisarea TUTUROR padurilor Romaniei are sa abordeze cunoscutul rinjet feroce - ca de zimbit nu poate cind adopta postura de Grof care inspecteaza serbii!
20 nov 18:23
Răspunde | Votează email 1 email
YOSHKA
Stimate Domn Tariceanu,
Va rog sa nu insultati poporul roman asa cum ati procedat in septembrie la mausoleul de la Marasesti.
Atunci dvs si d-l Dragnea ati preferat sa stati jos cand toata lumea s-a ridicat in picioare si l-a aplaudat pe militarul roman aflat in scaunul cu rotile.
In mod sigur ati fost unul dintre parlamentarii care au votat trimiterea de militari romani pe teatre de operatiuni din alte tari, iar purtarea de atunci nu va onoreaza.
Si va rog sa nu uitati ca sunteti ales al poporului roman si care presedinte al senatului Romaniei indiferent de diferendele personale cu d-l Klaus aveti cel putin obligatia morala de a reprezenta senatul.
Printre altele noi nu am uitat ca in perioada in care erati premier "economia duduia", ca apoi imediat dupa sa intram in criza economica fara sa avem nici un fel rezerve.
Credeti ca de vom avea o noua recesiune economica in timp sunteti din nou "la butoane" dvs veti fi ferit de oprobiul public?
Credeti ca poporul roman nu a "vazut felul onest" in care ati obtinut presedentia ALDE?
Noi va respectam, deci nu ne jigniti luandu-ne de fraieri!
1
EUR
4.6667
RON
17 Oct
noapte 10 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H