Tăriceanu: Probabil nu vom organiza şedinţă la Senat doar pentru cererea DNA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la Strejnic, referindu-se la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind începerea urmăririi penale în cazul a doi senatori în dosarul licenţelor IT (Microsoft), că astfel de solicitări se aduc mai întâi la cunoştinţa Biroului Permanent al Senatului, însă probabil nu se va convoca o şedinţă doar pe această temă, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
30 sept. 2014, 18:09
Tăriceanu: Probabil nu vom organiza şedinţă la Senat doar pentru cererea DNA

„Procedurile sunt cunoscute. Aceste solicitări se aduc la cunoştinţa Biroului Permanent al Senatului şi ulterior sunt înaintate către Comisia juridică, care trebuie să vină cu un punct de vedere. Biroul Permanent se va convoca de îndată ce voi fi la birou şi voi face o consultare cu vicepreşedinţii Senatului şi cu liderii grupurilor pentru a convoca o şedinţă, în aşa fel încât să putem răspunde solicitărilor care ne-au fost adresate. Nu o să facem probabil o şedinţă numai pentru această solicitare„, a afirmat Tăriceanu.

Acesta a arătat că, în general, şedinţa Biroului Permanent al Senatului este organizată atunci când există „o ordine de zi consistentă”.

Cel mai probabil vor fi şi alte solicitări, proiecte de lege, alte subiecte care se vor aduna şi va trebui să organizăm în această perioadă un Birou Permanent la care va figura şi această solicitare„, a explicat preşedintele Senatului.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis marţi Camerei Deputaţilor şi Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi Valerian Vreme, au precizat pentru Agerpres oficiali ai MJ.

Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justiţiei, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru senatoarea Ecaterina Andronescu se cere începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru senatorul Şerban Mihăilescu – pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, iar pentru deputatul Valerian Vreme – sub aspectul săvârşirii infracţiunii abuz în serviciu în dosarul privind presupuse fapte de corupţie în cazul mai multor contracte referitoare la licenţe IT de sute de milioane de euro.