Tăriceanu RUPE PNL: 18 parlamentari merg în ONG-ul şefului Senatului. NUME-SURPRIZĂ, pe listă

Călin Popescu Tăriceanu  a lansat, joi, Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale. Deşi după plecarea din PNL anunţase crearea unui nou partid, Tăriceanu pune deocamdată bazele unui ONG, la care aderă însă un număr mare de parlamentari ai PNL. Printre aceştia, nume-surpriză, între care cel al lui Mihai Stănişoară.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 10:11
Tăriceanu RUPE PNL: 18 parlamentari merg în ONG-ul şefului Senatului. NUME-SURPRIZĂ, pe listă
Parlamentarii care se alătură Grupului lui Călin Popescu Tăriceanu sunt atât deputaţi, cât şi senatori ai PNL.
 
Lista cuprinde 18 nume, transmite România TV, între care deputatul Graţiela Gavrilescu, senatorul Ioan Luchian, senatorul Sorin Ilieşiu,  deputatul Radu Stroe, deputatul  Mihai Stănişoară, deputatul Daniel Chiţoiu, deputatul Andrei Gerea, senatorul Daniel Barbu, deputatul Sorin Teju, deputatul Paul Dumbrăvanu, deputatul Nicolae Alexandri, deputatul Nicu Marcu, deputatul Viorel Palaşcă, deputatul Ion Cupă şi deputatul Constantin Galan.

Deputatul de Prahova Graţiela Gavrilescu a confirmat, la România TV, aderarea la Grupul lui Tăriceanu.
 
Gavrilescu a explicat că nu poate accepta o fuziune cu PDL. „Nu pot să mă duc să fac fuziune cu un partid care este deferit lui Traian Băsescu sau să fiu colegă cu Monica Macovei, să mă duc să mă fac prietenă cu nişte oamenii în care nu cred. Scopul nostru final este de a apăra liberalismul în România. Trebuie să demonstrăm că PNL nu trebuie să dispară, politicile liberale sunt politici de dreapta şi sunt politici pentru care românul a dus-o mai bine şi nu mai rău„, a spus deputatul liberal.
 

În direct la România TV, parlamentarul liberal Ioan Ghişe a declarat că va propune în PNL revenirea la guvernare, dar fără a reface USL.

„Propun la congres să revenim la guvernare, dar fără a reface USL. Doar să respectăm programul de guvernare pe baza căruia am fost votaţi de oameni. Propun să amânăm după alegerile prezidenţiale orice negocieri despre alianţe sau fuziuni. Şi dacă va fi cazul, orice fuziune să fie realizată în interiorul partidului”, a spus Ghişe.

 

Călin Popescu Tăriceanu declara, săptămâna trecută, că poartă discuţii cu liberalii nemulţumiţi de proiectul fuziunii PNL cu PD şi nu excludea varianta formării unui nou partid politic care să reprezinte pe viitor liberalismul în România.

Probabil, în curând va trebui să anunţăm ceva. În măsura în care aceste frământări capătă o formă şi o concluzie concretă, vă vom ţine la curent. Acum nu am ce să spun decât îngrijorarea şi regretul că PNL pare înscris în mod iremediabil şi irevocabil pe drumul abandonării profilului său liberal şi al conţinutului liberal (…) Ceva trebuie făcut în mod clar”, aprecia fostul preşedinte al PNL.