Tăriceanu: TVA splitat, soluţie posibilă. Vom analiza cu toată seriozitatea înainte de a o adopta în Parlament

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că plata defalcată a TVA reprezintă o soluție posibilă pentru reducerea evaziunii fiscale, el precizând însă că aceasta va fi analizată cu toată seriozitatea înainte de a fi adoptată în Parlament.

RomaniaTV.net
04 sept. 2017, 18:11
Tăriceanu: TVA splitat, soluţie posibilă. Vom analiza cu toată seriozitatea înainte de a o adopta în Parlament

Această chestiune o tratez cu toată seriozitatea, am primit foarte multe semnale din partea mediului de afaceri. Mă interesează și mă preocupă foarte mult și ceea ce ne dorim este: având în vedere că România ocupă o poziție foarte proastă, adică reușește să colecteze numai 75% din încasările din TVA, trebuie să găsim o soluție pentru a majora încasările, pentru că altfel înseamnă că tolerăm o economie la negru sau economie la gri, care face evaziune fiscală. Pentru acest lucru trebuie să găsim soluții. Soluția TVA splitat este o soluție posibilă și o vom analiza cu toată seriozitatea înainte de a o adopta în Parlament și, bineînțeles, în prealabil, la nivel politic”, a afirmat, la Parlament, președintele ALDE.

În 30 august, Guvernul a adoptat, printr-o ordonanță, instituirea plății defalcate a TVA, aceasta fiind obligatorie de la 1 ianuarie 2018.