Tăriceanu vrea introducerea IMPOZITULUI FORFETAR pentru hoteluri şi restaurante

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii mediului de afaceri, să discute posibilitatea introducerii impozitului forfetar pentru activităţile din zona hotelurilor şi restaurantelor, urmând să fie stabilit plafonul până la care se va aplica acesta.

06 oct. 2015, 15:31
Tăriceanu vrea introducerea IMPOZITULUI FORFETAR pentru hoteluri şi restaurante

„Am discutat despre posibilitatea introducerii unui sistem de impozit forfetar pentru o serie de activităţi economice, în special pentru cele din zona hoteluri-restaurante. Rămâne să stabilim plafonul până la care se va aplica acest sistem de impozit forfetar”, a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor vrea să introducă impozitul forfetar în Codul Fiscal şi să îl aplice la 1 ianuarie 2016

Tăriceanu a mai afirmat că impozitul forfetar „ar fi mult mai uşor de administrat de Ministerul de Finanţe şi, nu în ultimul rând, de contribuabili” şi va permite reducerea substanţială a evaziunii fiscale în sectorul serviciilor hotelurilor şi restaurantelor unde „evaziunea fiscală are proporţii mari”.

Potrivit preşedintelui Senatului, scopul întâlnirii cu mediul de afaceri a fost de a înţelege mai bine care sunt problemele cu care se confruntă mediul de afaceri şi a identifica modul în care puterea legislativă poate „ameliora climatul şi modul în care funcţionează mediul de afaceri”.

„Vrem să stimulăm creşterea economică. Mediul de afaceri şi economia privată creează locuri de muncă. Locuri de muncă mai bine plătite vom avea în măsura în care performanţa va fi în creştere”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Pe agenda discuţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri au fost înscrise şi proiectul legii lobby-ului, legii holdingului, de asemenea reglementarea sistemului de plăţi între contractorii generali şi subcontractanţi în aşa fel încât subcontractorii să fie feriţi de riscurile neachitării facturilor pe care le emit, scrie Mediafax

În cadrul întâlnirii la care au participat cinci confederaţii patronale, reprezentanţii Ministerului de Finanţe, ai Autorităţii Naţionale pentru Achiziţii Publice şi reprezentanţii Ministerului Energie şi IMM şi Mediului de Afaceri, s-a mai discutat şi despre uniformizarea interpretării Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală.