Tarom şi Complexul Energetic Oltenia vor primi ajutoare de stat. „Aveam şanse 99% ca să se închidă”

Compania Tarom va primi un împrumut din Trezorerie în valoare de 195 de milioane de lei, iar pentru Complexul Energetic Oltenia vor fi alocaţi 2,2 miliarde lei, potrivit unei ordonanţe de Guvern privind acordarea de ajutoare de stat de salvare.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 13:23
Tarom şi Complexul Energetic Oltenia vor primi ajutoare de stat. „Aveam şanse 99% ca să se închidă”

Ordonanța de Urgență este una dintre cele 25 aprobate săptămâna trecută, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial.

Actul normativ prevede acordarea unor împrumuturi din Trezorerie de 195 milioane lei către compania Tarom și de 2,2 miliarde lei către Complexul Energetic Oltenia, conform Hotnews.

„Dacă nu o dădeam (n.r.OUG), atunci aveam şanse 99% ca să se închidă acele companii”, a declarat ministrul Economiei Virgil Popescu.

La începutul săptămânii, ministrul Virgil Popescu s-a dus la Bruxelles pentru a discuta despre ajutoarele de stat cu comisarul pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Aceste împrumuturi nu pot fi acordate fără aprobarea Comisiei Europene. În termen de şase luni de la acordare, companiile ce primesc ajutorul de stat fie rambursează împrumutul acordat, fie prezintă un program de Restructurare pe care Guvernul îl va notifica Comisiei Europene.

Citeşte şi: Noului Guvern Orban, supus votului în 24 februarie. Calendarul învestirii noului Cabinet