Tartă cu cremă de brânză şi fructe

RomaniaTV.net vă prezintă cele mai delicioase reţete.

RomaniaTV.net
18 iun. 2018, 20:05
Tartă cu cremă de brânză şi fructe

Mod de preparare Tarta cu crema de branza si fructe
Aluat:
Amestecam spuma untul cu zahatul,adaugam oual si apoi incorporam alternanad faina si apa,putin cate putin.
Compozitia rezultata va fi destul de moale.O impachetam in folie alimentara si o lasam la frigider 5-6 ore.
La rece aluatul se intareste.Se scoate din frigider si se framanta putin pe masa infainata. Se intinde o foaie mai mare decat tava de tarta. O asezam dand forma exacta, presam bine, taiem surplusul si intepam aluatul cu furculita pentru a nu se umfla la copt. Dam tava la cuptor la foc iute pana cand tarta se aureste foarte putin. Tinuta prea mult in cuptor o va face sa fie foarte uscata.
Scoatem tarta din forma si o lasam sa se raceasca.
Crema
Branza dulce se mixeaxa foarte bine cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremoasa. Adaugam si frisca lichida si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Umplem tarta cu aceasta crema.
Decor:
Nectarinele se taie in felii subtiri care se aranjeaza pe margine sprapunandu-se putin. Trecem la al doilea rand de fructe. Kiwi curatat si taiat in jumatate se feliaza si se aranjeaza pe tarta. La mijloc aranjam sferturi de capsuni si ciresele.
Tort Jelee-ul se prepara dupa instructiunile de pe plic. Se amesteca praful cu zaharul si apa si se pune la fiert un min. Luam de pe foc,amestecam 1-2 min sa se mai racoreasca putin si apoi se toarna incepand de la mijloc peste fructe.
Dam tarta la rece 1-2 ore inainte de servire.

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: