TAS a respins apelul lui Dinamo. CSMS Iaşi va juca în Europa League

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis că Dinamo nu are dreptate în apelul făcut, astfel că în sezonul viitor CSMS Iaşi va juca în preliminariile Europa League.

30 mai 2016, 15:10
TAS a respins apelul lui Dinamo. CSMS Iaşi va juca în Europa League

Dinamo nu a primit licenţa pentru Europa deoarece la dată limită, 31 mai 2015, clubul nu ieșise oficial din insolvență. Dinamo nu a renunțat însă la ideea de a evolua în cupele europene, astfel că oficialii roş-albilor au înaintat un dosar sa la TAS. Răspunsul a venit luni: TAS nu le-a dat dreptate.

Ieşit din insolvenţă în toamna lui 2015, clubul din Ştefan cel Mare a sperat întâi să găsească înţelegere pe plan intern, astfel încât în sezonul viitor să poată evolua în cupele europene. Răspunsul nu a fost unul favorabil, astfel că a contestat, la Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor, hotărârea instanţei de fond. Aceasta a menţinut hotărârea instanţei de fond de refuzare a acordării licenţei UEFA și singura cale de atac a „câinilor” a rămas Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Decizia de luni a Tribunalului de Arbitraj sportiv este irevocabilă.

Astra şi Steaua vor juca în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce Viitorul, Pandurii şi CSMS Iaşi sunt echipele care vor reprezenta Liga I în rundele preliminare ale Europa League.