TAS: Gabriel Sîncrăian pierde medalia de BRONZ de la JO 2016

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că halterofilul român Gabriel Sâncrăian a încălcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi astfel pierde medalia de bronz.

09 dec. 2016, 06:22
TAS: Gabriel Sîncrăian pierde medalia de BRONZ de la JO 2016

Gabriel Sâncrăian a fost testat pozitiv cu testosteron exogen, o substanţă interzisă de pe lista WADA, la un control efectuat la 12 august, anunţă TAS, care subliniază că toate rezultatele obţinute de Sîncrăian sunt anulate, inclusiv medalia de bronz la categoria 85 de kilograme.

La mijlocul lunii octombrie, federaţia Internaţională de Haltere (IWF), anunţase că patru halterofili, între care şi Gabriel Sîncrăian, au încălcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultele lor au fost anulate. După câteva ore însă, forul internaţional a nuanţat comunicatul, adăugând detalii privind substanţele interzise folosite de trei din sportivi, în timp ce în privinţa lui Gabriel Sîncrăian a precizat: „Nu există o decizie definitivă în privinţa măsurilor/sancţiunilor pentru Gabriel Sîncrăian (testosteron, agent anabolic)”.

Gabriel Sîncrăian era deja suspendat provizoriu, din 30 septembrie, în urma unei adrese trimise de către IWF la FR Haltere.

În 2013, Gabriel Sîncrăian a mai fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani, până în 23 septembrie 2015.