Tatăl adolescentului de 17 ani, din Braşov, care s-a împuşcat cu arma de vânătoare, va fi sancţionat contravenţional

Tatăl tânărului de 17 ani, din Braşov, care s-a împuşcat mortal în cap miercuri seara, va fi sancţionat pentru că nu a respectat obligaţia de a păstra arma şi muniţia în condiţii de securitate, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
09 nov. 2018, 12:56
Tatăl adolescentului de 17 ani, din Braşov, care s-a împuşcat cu arma de vânătoare, va fi sancţionat contravenţional

„În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov a rezultat faptul că tatăl tânărului din cartierul Stupini deţinea legal arma de vânătoare, având permis de armă tip B valabil. Totuşi, acesta nu a respectat obligaţia de a păstra arma şi muniţia în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la aceasta al persoanelor neautorizate. Pentru acest aspect tatăl minorului va fi sancţionat contravenţional şi i se va aplica sancţiunea complementară de anulare a dreptului de deţinere, de port şi folosire a armelor pe o perioadă de doi ani”, potrivit sursei citate.

Tânărul de 17 ani care s-a împuşcat în cap miercuri seara practica polo pe apă la Clubul Corona Braşov, fiind component de bază în echipele de juniori I şi II ale clubului braşovean.

Poliţiştii au întocmit dosar pentru ucidere din culpă şi efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor producerii incidentului.