Tatăl „Micuţului Hercule”, trimis în judecată pentru rele tratamente aplicate minorilor

Iulian Stroe, tatăl fraţiilor Giuliano şi Claudiu care practică culturismul de la o vârstă foarte fragedă, a fost trimis în judecată de Protecţia Copilului Olt. Cei doi copii riscă să ajungă sub aripa autorităţilor.

20 mai 2013, 11:46
Tatăl „Micuţului Hercule”, trimis în judecată pentru rele tratamente aplicate minorilor

Fraţii Giuliano şi Claudiu în vârstă de nouă şi respectiv şapte ani ar putea ajunge în custodia statului, după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a depus, luni, un denunţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina împotriva situaţiei acestor copii şi a tratamentelor la care sunt supuşi de către proprii părinţi.

Autorităţile în domeniu au decis să preia iniţiativa după ce, săptămâna trecută, Iulian Stroe, tatăl celor doi băieţi minori, a postat pe Internet un filmuleţ unde micuţii făceau antrenamente în lanţuri.

„Am depus acest denunţ penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina deoarece noi considerăm că cei doi copii minori din comuna Icoana sunt supuşi de către tatăl lor la un regim de antrenamente care, considerăm noi, dăunează sănătăţii copiiilor. În cadrul denunţului penal depus noi am solicitat analizarea suspiciunii noastre că tatăl celor doi băieţi a săvârşit infracţiunea de rele tratamente aplicate minorilor ce ar afecta dezvoltarea psihică şi fizică a celor doi copii. În plus, am cerut şi efectuarea unui examen psihiatric complet asupra celor doi minori deoarece tatăl lor nu ne-a prezentat nici până acum rezultatele evaluării psihologice pe care noi i le-am cerut de ceva vreme. Nu în ultimul rând, am mai solicitat autorităţilor penale să ne spună, la finalul cercetărilor, dacă se impune sau nu instituirea unei măsuri de protecţie în cazul celor doi băieţi. Ca urmare, tatăl copiilor riscă, pe lângă pedepsa penală ce va fi decisă de cei îndrituiţi, şi decăderea din drepturile părinteşti”, a afirmat Cristian Lungu, director adjunct al DGASPC Olt, potrivit adevarul.ro.