Tatăl ROM al elevei expulzate din Franţa a MINŢIT despre ORIGINEA familiei lui

Reshat Dibrani, tatăl Leonardei, adolescenta expulzată din Franţa în Kosovo, pe 9 octombrie, a mărturisit joi că a minţit autorităţile franceze în legătură cu originile kosovare ale familiei sale, cre4zând că îşi măreşte şansele de a obţine azil în Franţa.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 19:34

Etnic rom născut în Kosovo, Reshat Dibrani, în vârstă de 47 de ani, a explicat că el este singurul din familia sa care s-a născut în această fostă provincie sârbă, independentă din februarie 2008.

După cum a povestit, la vârsta de nouă ani a plecat din Kosovo împreună cu familia mai întâi în Italia şi, din 2008, în Franţa. Soţia sa, Xhemaili, în vârstă de 41 de ani, este născută în Italia, la fel ca şi cei cinci copii ai lor, printre care Leonarda, eleva expulzată, a precizat el. Ultimul copil, Medina, în vârstă de 17 luni, este singurul copil născut în Franţa, a subliniat tatăl.

Întrebat dacă a declarat autorităţilor franceze că întreaga sa familie este originară din Kosovo, Reshat Dibrani a răspuns: „Da. Ca să avem şanse mai mari să obţinem azil” în Franţa.

El a adăugat că s-a decis să meargă în Franţa cu familia după ce a aflat că ar putea „obţine acte de identitate franceze în termen de zece ani”.

Instalată de autorităţile kosovare la periferia oraşului Mitrovica, situat în nordul Kosovo, Leonarda, în vârstă de 15 ani, care nu vorbeşte albaneza, la fel ca fraţii şi surorile sale, refuză să meargă la şcoală. Tatăl său îi serveşte de translator pentru a reuşi să comunice cu autorităţile locale.

Citeşte şi Ministrul de Interne francez, criticat din cauza poziţiei faţă de romi. Declaraţiile lui compromit Franţa

Leonarda, care locuia cu familia în comuna Levier din estul Franţei, a povestit că, pe 9 octombrie, poliţiştii au obligat-o să coboare din maşina în care se afla alături colegii de şcoală, după care a fost expulzată împreună cu părinţii, fraţii şi surorile sale. Tuturor membrilor familiei li s-au respins cererile de azil.

Nu am nicio şansă aici, în Kosovo). Nu cunosc pe nimeni, nu am casă şi, dacă Dumnezeu există, o să fim în primul avion spre Franţa’, a spus ea în cursul unui interviu acordat