Tatăl românului RĂNIT în Las Vegas: „E barman. Nu s-a dus să se distreze acolo. El ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă”

Traian Iclodean, tatăl tânărului rănit în atacul din Las Vegas, a povestit pentru MEDIAFAX cum a ajuns fiul său să fie rănit în atacul din Las Vegas şi cum a fost salvat Luca de o fată care se afla în zonă. Bărbatul spune că evoluţia stării de sănătate a băiatului său este una bună.

RomaniaTV.net
04 oct. 2017, 14:44
Tatăl românului RĂNIT în Las Vegas: „E barman. Nu s-a dus să se distreze acolo. El ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă”

Luca Iclodean era la serviciu în momentul în care Stephen Paddock a început să tragă în oamenii care participau la un concert în oraşul american Las Vegas.

Citeşte şi: Român rănit grav în atacul din Las Vegas. Tânărul a fost operat de urgenţă

„E barman, nici măcar nu s-a dus să se distreze acolo. L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă şi când s-a întors, la prima rafală de împuşcături, nu şi-a dat seama ce este pentru că toţi au crezut că sunt artificii, la a doua rafală, l-a nimerit şi pe el. Dacă nu pleca din bar, nu ar fi păţit nimic, dar asta a fost soarta. Prima dată am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut şocată de ce s-a întâmplat acolo. Când Luca a căzut, ea s-a urcat peste el şi când a pus mână pe spatele lui, s-a umplut de sânge şi nu îşi dădea seama de unde şi Luca îi spunea că il arde spatele. Şi s-a dus repede să cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru că lumea se călca în picioare şi l-a băgat într-o salvare, care nu avea nici măcar pat, l-au pus pe jos şi aşa l-a dus la spital”, a declarat pentru MEDIAFAX Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

Citeşte şi: Atac armat în Las Vegas. 59 de morţi şi 527 răniţi UPDATE. Atacatorul este mort FOTO şi VIDEO

După ce a fost dus la spital, Luca a fost operat de urgenţă. Fusese împuşcat în spate, fiind afectaţi ambii plămâni.

„Plămânul stâng nu a fost aşa de grav, în schimb din plâmânul drept a fost nevoie să îi scoată cam două treimi pentru că a fost foarte afectat. Acum va trebui să înveţe să respire altfel, dar o să fie din ce în ce mai bine. Ca gravitate, el a fost al doilea caz, l-au băgat imediat în operaţie. La 11 noaptea l-a împuşcat şi deja la 3 dimineaţa era scos din operaţie. Medicii i-au bagat mult sânge şi i se umflase faţa şi mâinile, dar acum arată foate bine. I-au mai dat nişte medicamente pentru inimă ca să fie sigur că inima nu a fost afectată”, spune tatăl baiatului.

Luca este încă la Terapie Intensivă, însă face progrese, durata tratamentului fiind de câteva luni.

Luca Iclodean este unul dintre cei 527 răniţi în urma atacului care a avut loc în urmă cu două zile în Las Vegas. Alte 59 de persoane au murit.